Adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

Iğdır Barosu Kadın hakları Komisyonu “Aleyna Ağgül İçin Basın açıklaması gerçekleştirdi”

Iğdır’da Hayatını kaybeden  18 yaşındaki Aleyna Ağgül için Iğdır barosu başkanlığı Kadın hakları komisyonu Iğdır adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

           Aleyna Ağgül’ün ölümüyli ilgili ilk açıklamayı Iğdır Baro başkanı Serkan Alakan,yaptı.

           Alakan, yapmış olduğu açıklamada şunları kaydetti; ”Cuma günü bir genç kızımız intihar etti.

Biz Iğdır barosu kadın hakları bürosu olarak toplandık kızımızın acısını paylaşmak devam etmekte olan soruşturmanın takipçisi olacağımıza ilişkin basın metnini okumak için toplandık.

Her ne kadar olay vahim olsa da trajik bir biçimde hayatını kayıp eden kızımızın yaşanan olayda biz  masum olduğunu düşünüyoruz. Mahkemede bu davanın takipçisi olacağız “dedi.

         Iğdır Barosu avukatlarından kadın hakları komisyon başkanı Aydanur Ağayar,”Geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki Aleyna Ağgül,’ün şüpheli bir biçimde intihar ettiği haberini  tüm kamuoyu gibi bizde üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Biz hukukun temel ilklerinden olan masumiyet,karinesini ihlal etmemek için uğraşırken 18 yaşındaki Aleyna’nın ölmeden önce bıraktığı notta ismine yer vermiş olduğu 43 yaşındaki şüpheli, dün yüzü dahi kızarmanda  Aleyna’yı hedefleyen bir basın açıklaması yapması büyük cüretsizliktir. Günlerdir bu olaya sessiz kalanlar ise bu şahsın kendini aklama çabasında ve açıklamalarını manşet manşet paylaştı.

Biz bu olayın birkaç gün süren bir duyarlılıktan sonra örtbas edilmesini hayatı sona eren bir bayanın suçlu olarak gösterilmesini kabul etmiyoruz.

Her kadın cinayeti ve şiddet vakasından sonra toplum olarak meseleye bir kaç gün duyarlılık gösterip sonrasında unutarak yaşamaya devam ettiğimizi sanıyoruz. Ama her birimiz her şiddet, cinayet ve istismar vaksında örseleniyor toplumsal travma altında bu şiddetten zarar görüyoruz. Biz tüm sorumlulara sesleniyoruz. Devlet kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek kadın cinayetlerinin önüne geçmek ve tüm şüpheli kadın ölümlerini aydınlatmakla görevlidir. Devletimizi taahhüt ettiği tüm bu görevleri yerine getirmeye çağırıyoruz. Açıkca ve yüksek sesle yeter artık diyoruz.18 yaşında hayatı sona eren Aleyna Ağgül kardeşimiz için çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Iğdır Barosu Kadın hakları Komisyonu olarak sürecin sonuna dek takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz”biçiminde konuştu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.