Ağrı’da Sağlık Krizi: HÜDA PAR’dan Hastane Önünde Tabutlu Eylem

"Ağrı’da Sağlık Krizi: HÜDA PAR’dan Hastane Önünde Tabutlu Eylem" AĞRI – HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı, kentte sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklara dikkat çekmek amacıyla Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde tabutlu bir eylem gerçekleştirdi. Parti üyeleri, sembolik olarak hastaneye getirilen tabutla “hastaneye yaya giren vatandaş tabutla çıkıyor” mesajı verdi.

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Muhammet Arif Yılmaz’ın açıklama yaptığı eyleme, parti teşkilatı üyeleri ve vatandaşlar da katıldı. Başkan Yılmaz, kentte sağlık sisteminin ciddi şekilde tıkanmış olduğunu belirterek, çözüm önerilerini defalarca iletmelerine rağmen yetkililerden geri dönüş alamadıklarını ifade etti. “Sağlıkta Yaşanan Sorunlar Hayatlara Mal Oluyor”

Basın açıklamasında konuşan Yılmaz, hastane randevu sistemindeki sıkıntılara, cihaz yetersizliklerine ve sağlık personeli eksikliklerine dikkat çekti. Birçok hastanın aylar sonrasına randevu alabildiğini söyleyen Yılmaz, "Bir MR için 65 gün sonraya sıra veriliyor. Bu hasta acilse, bu kadar bekleyebilir mi? Durumu ciddi olan bir vatandaşımız MR sırası beklerken hayatını kaybedebilir. Sembolik olarak getirdiğimiz tabut da bu durumu ifade ediyor” dedi. “Radyoterapi İçin Erzurum’a Gitmek Zorunda Kalıyoruz” Ağrı’daki sağlık altyapısının yetersizliğini örneklerle dile getiren Yılmaz, “Ağrı, kanser vakalarının yüksek olduğu illerden biri. Kemoterapi ünitesi kurulmuş olmasına rağmen, radyoterapi hizmeti hâlâ yok. Bu nedenle hastalarımız Erzurum’a gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca hastane asansörlerinin çalışmaması da büyük bir engel oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer Sessiz, Randevuya Dahi Dönüş Yapılmıyor” Göreve yeni atanan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Esra Beşer’den randevu talep ettiklerini ancak herhangi bir geri dönüş alamadıklarını belirten Yılmaz, “Sorunları ve çözüm önerilerimizi yazılı rapor halinde sunmak istedik ama olumlu ya da olumsuz bir yanıt dahi verilmedi. Bu duyarsızlık kabul edilemez” dedi.n“Sağlık Çalışanları da Sorumluluk Sahibi Olmalı” Yılmaz, sadece yöneticilerin değil, halkın ve sağlık çalışanlarının da sorumluluk taşıdığını belirtti. Vatandaşların hastaneyi temiz tutması gerektiğini, sağlık personelinin ise hastalara karşı güler yüzlü ve anlayışlı davranması gerektiğini vurguladı.

Takipçisi Olacağız” Açıklamasının sonunda yetkililere seslenen Yılmaz, "Amacımız kavga etmek değil, çözüm üretmek. Ancak halkımızın hayatı söz konusuyken susamayız. Bu konunun her zaman takipçisi olacağız. İlgili mercilerden artık somut adımlar bekliyoruz" dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.