AirPod'larınız Eşleştirme Moduna Girmediğinde Ne Yapmalı?

AirPods ve AirPods Pro serisinin öne çıkan özelliklerinden biri, ister Apple ister başka bir Bluetooth özellikli ürün olsun, bunları diğer cihazlarla hızlı ve kolay bir şekilde eşleştirme yeteneğidir.

Ancak kablosuz kulaklıkları eşleştiremediğiniz zamanlar olabilir. Bazı sorun giderme ipuçlarıyla size yardımcı olmak için buradayız.

1. Pil Ömrünüzü Kontrol Edin

Herhangi bir eşleştirme sorunu yaşarken keşfedilecek ilk açı, AirPods pil ömrünüzü kontrol etmektir. Kulaklık, kutu veya her ikisindeki pil bitmişse başka bir cihazla eşleştirme yapamazsınız.

AirPods kasanızda ne kadar şarj kaldığını gösteren bir durum ışığı bulunur. Sahip olduğunuz AirPods modeline bağlı olarak ışık ya kasanın dışında ya da içeride olacaktır.

AirPod'larınız kutudayken yeşil ışık, kulaklıkların tamamen şarj olduğunu gösterir. Sarı ışık, kalan bir tam şarjdan daha az olduğu anlamına gelir.

Sarı bir ışık görürseniz veya hiç ışık yoksa AirPod'ları şarj etmek en iyisidir. Sahip olduğunuz şarj durumuna bağlı olarak bunu yapmanın birkaç yolu vardır. Bir Yıldırım kablosuna veya kablosuz şarj pedine ihtiyacınız olabilir.

Daha fazla ayrıntı için AirPods Pro veya AirPods'unuzu nasıl şarj edeceğinize ilişkin ön bilgimize bakın.

2. Bluetooth'un Açık Olduğundan Emin Olun

Başka bir basit ipucu, Bluetooth bağlantınızın açık olduğundan emin olmaktır. İster iPhone gibi bir Apple cihazı isterse başka bir şey olsun, AirPod'larınızı eşleştirmek için kablosuz protokol gereklidir.

Bir iPhone veya iPad ile Bluetooth'un açık olduğunu doğrulamanın hızlı bir yolu Kontrol Merkezi'ne gitmektir. Bluetooth sembolünü arayın ve mavi gölgeli olduğunu onaylayın. Değilse, açmak için simgeye dokunun.

Birçok Apple cihazında Bluetooth'un açık olduğundan emin olmanın bir başka hızlı yolu da Siri'ye basit bir sesli komutla "Hey Siri, Bluetooth'u aç" diye sormaktır.

Apple olmayan başka bir cihazla, Bluetooth'un etkinleştirildiğini doğrulamak için bu özel talimatları izlemeniz gerekir.

3. Cihazınızı Yeniden Başlatın

Hâlâ sorun yaşıyorsanız sonraki adım, AirPod'ları eşleştirmeye çalıştığınız cihazı yeniden başlatmaktır. Çoğu zaman, bu herhangi bir sorunla ilgilenecektir.

Herhangi bir modern iPhone için, sesi açma düğmesine ve ardından ses kısma düğmesine hızlıca basarak cihazı yeniden başlatabilirsiniz. Ardından, Apple logosu görünene kadar yan düğmeyi basılı tutun.

Ana sayfa düğmesi olmayan herhangi bir iPad'de, ses açma düğmesine ve ardından ses kısma düğmesine hızlı bir şekilde basıp bırakarak aynı şeyi yaparak yeniden başlatabilirsiniz. Son olarak, Apple logosunu görene kadar üstteki düğmeyi basılı tutun.

4. AirPod'larınızı Sıfırlayın

Ardından, AirPods eşleştirmeyle ilgili hâlâ sorun yaşıyorsanız, kulaklığınızı fabrika ayarlarına sıfırlayabilir ve bunun sorunu çözüp çözmeyeceğini görebilirsiniz.

İlk önce AirPod'larınızı şarj kutusuna koyun ve kapağı kapatın. 30 saniye bekleyin ve ardından kasanın kapağını açın. Ardından, Apple cihazınızda Ayarlar > Bluetooth'a gidin . AirPods adının yanındaki I düğmesini seçin . Ardından Bu Cihazı Unut'u seçin .

AirPods kasasında, durum ışığı önce sarı sonra beyaz renkte yanıp sönene kadar kasanın arkasındaki kurulum düğmesini yaklaşık 15 saniye basılı tutun.

Ayrıca AirPod'ların nasıl sıfırlanacağına bakışımızda süreç hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz .

AirPod'ları sıfırladığınıza göre, onları bir cihazla eşleştirmeyi bir kez daha deneyin.

AirPod'ları Herhangi Bir Cihazla Eşleştirin

Bu hızlı sorun giderme ipuçlarıyla, umarım eşleştirme sorunlarınızı çözebilir ve istediğiniz Bluetooth cihazına bir çift AirPods veya AirPods Pro bağlayabilirsiniz.

AirPod'ların ve sunabileceği tüm kablosuz kulaklıkların keyfini çıkarırken iyi eğlenceler.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri