Amazon drone hizmeti, ortaya çıktıktan neredeyse on yıl sonra bu yıl teslimatlara başlayacak

Aralık 2013'te, Amazon insansız hava araçları kullanarak paket teslim etme planlarını ilk kez açıkladığında, Barack Obama başkandı ve Rusya Kırım'ı işgal etmemişti. Neredeyse on yıl sonra, teknoloji devi nihayet dron hizmetini başlatmaya hazırlanıyor ve California, Lockeford kasabası Federal Havacılık İdaresi onay verdiğinde dronlardan teslimat almaya hazırlanıyor.

Amazon, Sacramento'nun yaklaşık 80 km güneyinde bulunan Lockeford sakinlerinin, bu yıl içinde arka bahçelerine drone aracılığıyla Prime teslimatlarını ilk alacak kişilerin olacağını yazıyor. Program, denemeden sonra daha geniş bir kullanıma sunulacak.

Lockeford sakinleri, drone teslimatı için muhtemelen beş pound veya daha hafif olanlarla sınırlı olacak "binlerce" uygun Prime ürünü sipariş edebilecek. Bir saatten daha kısa sürede varmaları gerekir ve alıcılar dronları çevrimiçi olarak takip edebilir.

Bölgesi Lockeford'u içeren California Eyalet Meclisi Üyesi Heath Flora, "Lockeford sakinleri yakında dünyanın önde gelen teslimat yeniliklerinden birine erişebilecekler" dedi. "Amazon'un bu teknolojinin gelecekteki gelişimini bilgilendirmek için San Joaquin County topluluğunun geri bildirimlerini dinlemesi heyecan verici."

Amazon'un insansız hava araçları, Görsel Görüş Hattının Ötesinde (BVLOS) çalışmasına izin veren "endüstri lideri" bir algıla ve kaçın sistemi kullanıyor; evcil hayvanlar ve engeller. Drone'lar ayrıca müşterilerin paketleri teslim etmek için aşağı inerken arka bahçelerinde açık bir alan olmasını sağlayabilir.

Prime Air'in başlangıcından bu yana iki düzineden fazla prototip drone test edildi, bunların en sonuncusu (sayfanın üst kısmı), altı derecelik özgürlük sağlayan altıgen bir tasarım ve yüksek frekanslı ses dalgalarını en aza indirecek şekilde tasarlanmış pervaneler kullanıyor.

Amazon sözcüsü Av Raichura Zammit, The Verge'e verdiği demeçte, Lockeford'daki teslimatların hala Ulusal Çevre Politikası Yasası ile uyumlu olduklarını onaylayan FAA'ya bağlı.

2013 yılında, Amazon'un eski CEO'su ve kurucusu Jeff Bezos, insansız hava araçlarının beş yıl içinde teslimat yapacağını söyledi. Altı yıl sonra Amazon, drone ile teslimatların aylar içinde müşterilere sunulacağını söyledi. Amazon, düzinelerce Prime Air çalışanını işten çıkardığında 2020'de proje titrek görünüyordu, ancak nihai hedef görünürde görünüyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.