Amazon Müzik vs. Spotify vs. Apple Müzik: Hangisi Sizin İçin En İyisi?

Kendinizi ücretli müzik akışı hizmetlerine tanıtmak için daha iyi bir zaman olmamıştı. Amazon Music Unlimited, Apple Music ve Spotify benzer özellikler sunsa da, her biri dikkate değer benzersiz özellikler içerir.

Bu makalede Spotify, Apple Music ve Amazon Music hakkında daha fazla bilgi edinecek ve her birine nasıl abone olacağınızı keşfedeceksiniz. Ayrıca, kişisel olarak abone olmanız için hangisinin daha iyi olacağına karar vermenize yardımcı olacak bazı paha biçilmez tavsiyeler vereceğiz.

Amazon Müzik Sınırsız

Amazon Music ile karıştırılmaması gereken Amazon Music Unlimited, günümüzün en popüler sanatçılarının yeni yayınlarıyla 50 milyon şarkı sunan bir müzik akışı hizmetidir. Diğer premium müzik akışı hizmetleri gibi, Amazon Music Unlimited da en sevdiğiniz şarkıları istek üzerine dinlemenizi sağlar. Ayrıca çevrimdışı kullanım için şarkıları cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Bu Amazon Prime Müzik değil mi?

Amazon Prime üyesiyseniz, ek ücret ödemeden 2 milyonun üzerinde şarkıya zaten erişebilirsiniz. Ayrıca Amazon'un müzik uzmanları tarafından programlanmış 1.000 çalma listesine ve istasyona da erişebilirsiniz. Buna karşılık, Amazon Music Unlimited üyeliği, mevcut şarkı sayısını önemli ölçüde artırır. Ayrıca yeni müzik türlerine ve tarzlarına da erişebilirsiniz.

İki hizmet arasındaki farkı (kütüphane boyutuna ek olarak) açıklamanın en iyi yolu, her birinin yeni müzik yayınlarını nasıl ele aldığıdır. Amazon Music Unlimited, piyasaya çıktığı ilk gün en sevdiğiniz sanatçının en son albümüne neredeyse kesinlikle sahip olacak. Amazon Prime Music muhtemelen olmayacak.

Alexa Desteği

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Amazon Music Unlimited, Echo, Dot ve Tap gibi cihazlarda bulunan Amazon Alexa ses kontrolleriyle çalışır. Örneğin, "Alexa, Bird Box film müziğini çal" veya "Alexa, JoJo'nun en son albümünü çal" diyebilirsiniz. "Alexa, 80'lerin en popüler rockını çal" veya "Alexa, bir akşam yemeği partisi için müzik çal" gibi komutları da deneyebilirsiniz.

Amazon Müzik Sınırsız Kullanılabilirlik

Amazon Music Unlimited; iOS, Android, macOS, Windows, Fire TV, Fire tabletler ve web dahil olmak üzere birden fazla platformda kullanılabilir. Ayrıca Sonos, Roku ve Bose gibi ev eğlence ürünleriyle de çalışır. Servis ayrıca Ford, BMW ve Mini otomobillerinde de mevcuttur.

Bu yazının yazıldığı sırada Amazon Music Unlimited yalnızca Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Avusturya, İspanya ve Japonya'da mevcuttur.

Maliyetler

Amazon Prime üyeleri, Amazon Music Unlimited'a ayda 7,99 ABD Doları, yani standart aylık fiyattan 2 ABD Doları indirimle abone olabilir. Yılda 79$ ödeyerek biraz fazladan tasarruf edebilirsiniz. Amazon ayrıca ayda 14,99 ABD doları veya yılda 149,99 ABD doları karşılığında bir aile planı sunar. Aile planıyla, siz ve aileniz aynı anda altı cihaza kadar müzik akışı gerçekleştirebilirsiniz.

Yalnızca Amazon Alexa cihazınızdan müzik akışı yapmak istiyorsanız, şirket her cihaz için ayda 3,99 ABD doları karşılığında düşük maliyetli bir seçenek sunar.

Yeni kullanıcılar Amazon Music Unlimited'ı 30 gün boyunca ücretsiz deneyebilir. Kontrol ederseniz , Amazon müzik çalma listelerinizi yönetme kılavuzumuza bakın.

Apple Music

İlk olarak Haziran 2015'te piyasaya sürülen Apple Music, ihtiyacınız olan tüm isteğe bağlı müzikleri sağlar. Spotify'da olduğu gibi, çalma listeleri de vardır ve işte Apple Music çalma listelerini kullanmaya nasıl başlayacağınız . Amazon Music Unlimited'da olduğu gibi Apple Music, abone olmaya devam ettiğiniz sürece çevrimdışı kullanım için müzik indirmenize izin verir.

Apple Music, ilk kullanıma sunulduğunda hizmetin Beats 1 internet radyo istasyonuna ve Connect adlı sanatçılar için bir blog platformuna büyük önem verdi. Günün 24 saati canlı yayın sunan Beats 1 istasyonunda DJ Zane Lowe gibi isimler de yer almakta ve günümüze kadar devam etmektedir. Connect, 2018'in sonunda durduruldu, ancak sanatçılar müziklerini ve çalma listelerini arkadaşları ve takipçileriyle paylaşmaya devam edebiliyor.

2016'nın sonlarında Apple Music, kişiselleştirilmiş müzik çalma listeleri sunmaya başladı. Başlangıçta bunlara bir "Yeni Müzik Karışımı" ve "Favori Karışım" dahildir. İlki, Spotify'ın popüler "Discover Weekly" çalma listesine benzer. Ayrıca bir "Chill Mix" ve "Friends Mix" var. Her biri dinleme geçmişine dayalı müzik sunar. Ayrıca Apple Music'te müzik videoları izleyebilirsiniz .

Apple Müzik Kullanılabilirliği

Apple Music; iOS cihazları, Apple TV ve Apple Watch dahil olmak üzere tüm Apple önemli ürünlerinde mevcuttur. Ayrıca Mac/PC ve Android cihazlarda iTunes aracılığıyla da kullanılabilir. Ayrıca Apple Music'i CarPlay ve Sonos sistemleri aracılığıyla ve Amazon Echo ürünlerinde yayınlayabilirsiniz.

Apple Music, dünya çapında 100'den fazla ülkede mevcuttur. Bu makaleyi okuyorsanız, muhtemelen yaşadığınız yerde Apple Music mevcuttur.

Maliyetler

Bireysel bir Apple Music planının ücreti ayda 9,99 ABD doları veya yılda 99,99 ABD dolarıdır. Altı kişiye kadar uygun olan bir aile planının fiyatı ayda 14,99 ABD dolarıdır. Öğrenci planları 4,99 $/ay olarak mevcuttur.

Yeni aboneler Apple Music'i üç ay ücretsiz deneyebilir, Verizon Wireless müşterileri ise altı ay ücretsiz deneyebilir.

 

Apple Music'ten sırf Apple olduğu için veya sahip olmadığınız ve iOS aygıtınız olmadığı için uzak duruyorsanız, bir iPhone kullanıcısına asla söylememeniz gereken bu şeylere göz atın.

Spotify

Apple Music'in aksine Spotify, reklamlar içeren ücretsiz bir plan sunar. Son derece kısıtlayıcı olmasına rağmen, bu, abonelerin bir kuruş ödemeden Spotify'ı deneyimlemelerine olanak tanır. Ancak, 2018'in ortalarından itibaren dünya çapında şu anda 180 milyon Spotify toplam kullanıcısı olduğu için bu tür bir kullanılabilirlik çalışıyor gibi görünüyor.

Bu listedeki diğer iki hizmet gibi, Spotify Premium da size hem isteğe bağlı hem de çevrimdışı olarak herhangi bir şarkıyı çalma yeteneği verir. Spotify Premium'un öne çıktığı yer, müzik tercihlerinize ve dinleme geçmişinize göre müzik öneren "Haftalık Keşfet" özelliğidir. Ayrıca temaya, on yıla ve türe göre bir araya getirilmiş özel çalma listelerine de erişebilirsiniz. Ve unutmayın, çalma listelerini Spotify'a da aktarabilirsiniz .

Daha da iyisi, zevkinize göre öneriler almak için Spotify müziğinizi Last.FM ile skroplayabilirsiniz .

Spotify Kullanılabilirliği

Spotify'ı iOS, Android, Amazon cihazları, Samsung cihazları, Roku, PlayStation, Sonos, web ve daha fazlası dahil olmak üzere hemen hemen her yerde bulabilirsiniz.

İlk olarak 2006'da İsveç'te tanıtılan Spotify Premium hizmeti, Avrupa'nın çoğu, Amerika ve Asya'nın bir kısmı dahil olmak üzere dünyanın her köşesinde mevcuttur.

Maliyetler

Spotify Premium, bireysel abonelik için ayda 9,99 ABD Doları ve aile planı için ayda 14,99 ABD Doları karşılığında kullanılabilir. Öğrenciler aylık 4,99 ABD Doları karşılığında bir abonelik satın alabilirler. Yeni aboneler Spotify Premium'u 30 gün boyunca ücretsiz deneyebilir.

 

Hangi Müzik Akışı Hizmeti En İyisidir?

Genel anlamda, Amazon Music Unlimited, Apple Music ve Spotify Premium aynı temel özellikleri sunar. Bunlar, isteğe bağlı müzik ve çevrimdışı dinleme için şarkı indirme özelliğini içerir. Oradan, her biri dikkate değer benzersiz ekstralar sağlar.

Amazon Music Unlimited, sağladığı ekstra indirim nedeniyle Amazon Prime aboneleri için mükemmel bir seçimdir. Hardcore Amazon Alexa kullanıcıları da bu hizmeti seçerek yararlanabilir.

Buna karşılık, dünyanız Apple ürünleri etrafında dönüyorsa, Apple Music muhtemelen sizin için olanıdır. Bu rotayı izlemenin en önemli avantajlarından biri, Apple Music'in akış içeriğinizi iTunes'dan satın aldıklarınızla otomatik olarak birleştirmesidir. Mevcut kitaplığınızı birden fazla cihaz arasında genişletmek istiyorsanız bu özellik çok önemlidir.

Bu arada Spotify Premium, müzik keşfi için en iyi hizmettir. Bu gerçek, yeni müzik ve sanatçılar bulmayı takdir eden bir insansanız göz önünde bulundurmanız gereken önemli bir noktadır. Ve yeni şarkılar ve çalma listeleri keşfetmek için bu Spotify sitelerine göz atmayı unutmayın .

Gördüğünüz gibi, üç premium müzik akışı hizmetinin de avantajları var. Sizin için en iyi müzik akışı hizmetini seçmelisiniz . Tavsiyemiz: Hangi hizmetin size uygun olduğunu belirlemek için ücretsiz denemelerden yararlanın! Ve hangi hizmeti almaya karar verirseniz verin, en iyi dinleme deneyimi için harika bir çift kablosuz kulaklık satın aldığınızdan emin olun!

Göz önünde bulundurulması gereken daha fazla akış seçeneği mi istiyorsunuz? Spotify vs. YouTube Music ve Spotify vs. Tidal hakkındaki makalemize göz atın.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri