Apple, bu yıl şimdiye kadar neredeyse 100 milyar dolar gelir bildirdi ve beklentileri aştı

Apple, hizmetleri ve Mac bilgisayarları söz konusu olduğunda etkileyici bir gelir artışıyla rekor kıran bir Mart çeyreği geçirdi. Öte yandan iPad'ler, Asya'daki yeni pandemi dalgaları nedeniyle önemli tedarik zinciri sorunlarıyla karşı karşıya kaldıkları için o kadar sıcak olmadı.

 

Apple, Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan 2022'nin ikinci mali çeyreği için mali sonuçlarını açıkladı. Cupertino şirketi, ürün hatlarının çoğunda hem gelirde hem de kârda büyük artışlarla analist tahminlerini geride bıraktı.

 

Çeyrek için, Apple 97,3 milyar dolar gelir, yıldan yıla yüzde dokuz artış ve 25 milyar dolar kâr bildirdi ve net 1.52 dolar hisse başına kazanç elde etti.

 

Apple, ürünleri için birim satışları rapor etmez, bunun yerine gelirin kategoriye göre dağılımını sağlar. iPhone'lar, ikinci çeyrekte toplam 50,6 milyar dolar (yıllık bazda yüzde 5,5 artış) ile şirketin en çok kazananı olmaya devam ediyor. Mac'ler Apple'a 10.4 milyar dolar (yıllık bazda yüzde 14,3 artış), giyilebilir cihazlar ise 8,8 milyar dolar (yıllık yüzde 12,2 artış) getirdi.

Hizmetler kategorisi, bir önceki yıla göre yüzde 17,2 artışla 19,8 milyar dolar ile tüm zamanların gelir rekorunu kırdı. Bununla birlikte, iPad gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 2,2 düşerek sadece 7,6 milyar dolara geriledi. Apple CEO'su Tim Cook, tablet işinin orta düzeydeki performansını, çeyrek boyunca karşılaştığı önemli tedarik kısıtlamalarına bağladı.

 

Apple'ın hizmetler kategorisi App Store, iCloud, Apple Music ve Apple TV+'ı içerir. Şirketin bu alandaki ivmesini Covid sonrası dönemde sürdürüp sürdüremeyeceğini görmek ilginç olacak.

 

Apple, pandemi nedeniyle devam eden belirsizliği gerekçe göstererek mevcut çeyrek için bir tahmin sunmayı reddetti. Ancak CFO Luca Maestri, arz kısıtlamalarının bu çeyrekte satışlara 8 milyar dolara kadar zarar verebileceği konusunda uyardı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri