Apple iPhone 14 Pro, otomatik odaklamalı ön kamerayı delikli bir oyukta barındırabilir

Apple, 2017'deki iPhone X'ten bu yana amiral gemisi telefonları için aynı çentikli ekran tasarımını kullanıyor. Bu sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanan iPhone 14 Pro serisinin, iddiaya göre bu trendi kıracağı ve bir delik açacağı iddia ediliyor. kesme muhafazası ve geliştirilmiş selfie kamerası.

 

Apple'ın merakla beklenen yeni iPhone serisini Eylül ayında piyasaya sürmesini bekliyoruz. Bu hala çok uzak olsa da, birçok söylenti var, bu yüzden en azından ne olacağına dair bir fikrimiz var.

 

Bugün tanınmış analist Ming-Chi Kuo , iPhone 14 serisinin otomatik odaklamalı ve daha geniş f/1.9 diyafram açıklığına sahip yükseltilmiş bir ön kameraya sahip olacağını iddia ediyor. Önceki söylentiler, Apple'ın çentiği atma arzusunu gösteriyordu. Kuo, iPhone özelliklerini tahmin etme konusunda iyi bir geçmişe sahip, bu nedenle onun onayı resmi olmaya sadece bir adım kaldı.

Hatırlatma olarak, iPhone 13'ün f/2.2 diyafram açıklığına sahip sabit odaklı bir kamerası var. Otomatik odaklama, daha iyi nesne takibine ve daha uzak mesafeden daha net görüntüler alınmasına yardımcı olurken, daha geniş diyafram, sensöre daha fazla ışık girmesine izin vererek gece selfie'lerini iyileştirecek.

 

Bu yeni kamera, vanilyalı iPhone 14 modellerinde normal bir çentik içine yerleştirilecek, Pro sürümleri ise bunun yerine çift delikli bir tasarıma sahip olacak. Apple muhtemelen daha modern bir görünüm için daha pahalı Pro modellerini seçen insanlara güveniyor.

Söylentiler ayrıca Cupertino şirketinin Mini'yi bu yıl çıkaracağını ve yerine 6.7" iPhone 14 Max ile değiştireceğini gösteriyor. Ne yazık ki bu, ana serisi için boyut seçeneklerini üçten ikiye indirecek.

 

Normal iPhone'lar muhtemelen geçen yılki aynı A15 Bionic yonga setlerini kullanmaya devam edecek ancak RAM'i 6 GB'a çıkaracak. Bu arada Pro modelleri, yükseltilmiş bir A16 çip ve 8K video kaydı ve daha iyi dijital yakınlaştırma yapabilen 48 megapiksel arka kamera alacak.

Henüz fiyatlandırma hakkında bir bilgi yok, ancak resmi lansmana yaklaştıkça daha fazlasını duyacağız.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri