Apple, İphone Batarya Değişim Sürecini Basitleştirmek İçin Yeni Teknoloji Araştırıyor

Bir rapora göre Apple, gelecekteki İphone modellerinde batarya değişim sürecini kolaylaştırmak için yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Cupertino merkezli şirket, batarya kasasının tasarımını yeniden düzenlemeyi düşünüyor, bu da bataryayı İphone'dan çıkarma sürecini basitleştirmek için kullanılabilir.

The Information'ın 9to5Mac aracılığıyla yayınladığı habere göre, Apple İphone'da batarya değiştirme sürecini kolaylaştırmak için yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor. Rapora göre, şirketin planlarına aşina olan kişiler, "elektrikle indüklenmiş yapışkan debonding" teknolojisinin kullanıcıların bataryayı İphone'un içinden çıkarmasına izin vereceğini belirtiyor.

Apple'ın mevcut İphone modelleri, folyo ile kaplanmış bataryalarla donatılmış ve yapışkan şeritler kullanılarak yerinde tutuluyor, bu da kullanıcıların ünitenin kasasından çıkarmak için bir çift pens kullanmasını gerektiriyor. Bu kullanıcı dostu bir süreç değil — detaylı bilgiye Apple'ın destek sayfasında ulaşabilirsiniz.

Rapora göre, şirket gelecekteki İphone bataryalarını folyo yerine metalle kaplayabilir, bu da yeni teknolojinin bataryayı "çıkarmasına" ve değiştirmesine olanak tanır. Bu, bataryayı elinden çıkarmaya çalışmaktan daha kolay olabilir, ancak şirket kullanıcıların kendi başlarına tamir girişiminde bulunmamaları konusunda hala uyarıda bulunacak.

Yayınlık, Apple'ın bu yıl İphone 16 serisinden bir modelde değiştirilmesi daha kolay bataryalarla donatmayı düşündüğünü, teknolojinin gelecek yılın modellerinde tümüyle kullanılabilir olabileceğini belirtiyor. Geçen yıl, iddia edilen bir İphone 16 Pro bataryasının metal kabuğuyla ilgili bir görüntü internete sızdı.

Apple'ın cihazlarını tanıtılana kadar donanım değişikliklerini ve iyileştirmelerini gizli tutma eğilimi göz önüne alındığında, varsa teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmeyi İphone 16 serisi tanıtıldığında bekleyebiliriz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.