Apple, M2 SoC'ye sahip 13 inç MacBook Pro'yu tanıttı, %40 performans artışı talep ediyor

Apple, bu yılki WWDC'de yeni nesil M2 silikonunu tanıttı ve yeni çipi alan ilk ürünler MacBook Air ve 13 inç MacBook Pro. Her iki dizüstü bilgisayar da önümüzdeki ay gönderilmeye başlayacak.

Apple'ın en küçük MacBook Pro'su, mükemmel taşınabilirliği nedeniyle en popüler olanı. Sadece biraz daha büyük bir ayak izi ile MacBook Air'den bir poundun üçte birinden daha hafiftir. Böylece kullanıcılar, bir Pro'nun performansıyla bir Air'in taşınabilirliğini elde eder. Bu arada Apple, bazılarının tahmin ettiği gibi TouchBar'dan kurtulmadı.

M2 çip, MacBook Pro 13'ü her zamankinden daha güçlü kılıyor. M2'nin 8 çekirdekli CPU'su ve 10 çekirdekli GPU'su, daha uzun pil ömrüyle Pro performans sunan M1'den bile daha fazla güç verimlidir. Apple, RAW görüntülerle çalışmanın M1'den neredeyse yüzde 40 ve Intel MacBook Pro'lardan 3.4 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor.

M2 MacBook Air'den farklı olarak Pro, en yeni video oyunlarından bazıları için ideal olan aktif bir soğutma sistemine sahiptir. Baldur's Gate 3 veya Resident Evil VIII: Village gibi grafik yoğun oyunlar, iki ekstra GPU çekirdeği sayesinde sorunsuz çalışır. Apple, görüntülerle çalışırken olduğu gibi çalışan oyunlarda da benzer performansın elde edildiğini iddia ediyor.

Yeni MacBook Pro'da ayrıca bir hafıza artışı var. M2, 25 GB'a kadar Birleşik bellek (M1 ile 16 GB'a kadar) ve yüzde 50 daha fazla bant genişliği sunar. M2 medya motoru ayrıca 4K'da 11 video akışı ve iki 8K akışı çalıştırabilen ProRes kodlama/kod çözme özelliğini de destekler. ProRes'e dönüştürmek de üç kat daha hızlıdır. Apple, M2'nin olağanüstü güç verimliliğinin, pilin video oynatımı sırasında 20 saate kadar dayanmasını sağladığını iddia ediyor.

13 inç M2 MacBook Pro 1.299 dolardan başlıyor ve 8 GB birleşik bellek ve 256 GB SSD ile geliyor. 25 GB bellek ve 2 TB SSD içeren tam yüklü bir sistem, kullanıcılara 2.499 dolara mal olacak.

Apple belirli bir çıkış tarihi belirlemedi, yalnızca M2 MacBook 13'ün önümüzdeki ay gönderileceğini söyledi. Ürün sayfası, kullanıcıların satışlar başladığında bir yapılandırmayı özelleştirmesine ve kaydetmesine izin veriyor, ancak Apple'ın ön siparişler sunup sunmayacağına dair bir haber yok.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.