Apple'ın iPhone 15 Pro'su, ana akım modellerden daha hızlı USB-C bağlantı noktalarına sahip olabilir

Apple, iPhone'un tescilli Lightning konektörünü USB-C lehine terk edeceğini zaten onayladı. İlk USB-C iPhone'ların gelecek yıl çıkması bekleniyor, ancak bir Apple analistinin son rehberliğine göre, hepsi eşit şekilde yaratılmayacak.

TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo, Twitter'da yakın zamanda yaptığı bir gönderide, son anketinin tüm yeni (2023) iPhone'ların Lightning konektörünü atacağını ve USB-C'ye geçeceğini gösterdiğini söyledi. Yalnızca iki amiral gemisi modeli, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, yüksek hızlı aktarımları destekleyecektir. Kuo, iki standart iPhone 15 modelinin USB 2.0 hızlarında maksimuma çıkacağını da sözlerine ekledi.

Ayrıca Kuo, iki amiral gemisinin en az USB 3.2 veya Thunderbolt 3'ü destekleyeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Amiral gemisi iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max dahil olmak üzere en yeni iPhone'lar, Lightning konnektörü üzerinden USB 2.0 hızları (480 Mbps) ile sınırlı olmaya devam ediyor. Daha yeni iPad Pro modelleri, USB-C bağlantı noktaları üzerinden daha yüksek aktarım hızlarını destekler. En yeni amiral gemisi Android akıllı telefonlar, daha kısa bir süre önce daha hızlı USB-C aktarım teknolojisine geçmeye başladı.

Apple, tüm küçük elektronik cihazların 2024 yılına kadar standart (tescilli olmayan) bir şarj bağlantı noktasıyla donatılmasını zorunlu kılan yeni bir Avrupa yasasına uymak için USB-C'ye geçiyor.

Kuo haklıysa ve Apple yalnızca Pro modellerini daha hızlı bir aktarım hızıyla gönderiyorsa, bu, ana akım iPhone hattı ile amiral gemisi katmanı arasında bir başka fark yaratacaktır. Gerçekte, çoğu kullanıcı için bunun her iki şekilde de pek bir fark yaratacağını düşünmüyorum.

Belki ben bir istisnayım ama veri aktarmak için telefonunuzu bilgisayarınıza en son ne zaman bağladınız? Akışlı video ve müzik hizmetlerinin, bulut depolamanın ve kablosuz protokollerin yaygınlığıyla, kablolu bir bağlantı üzerinden bağlanma ihtiyacı artık, örneğin on yıl önce olduğu kadar önemli değil. Belki ProRAW'da çekim yapanlar bilgisayarda bazı son işlemler yapmak isteyebilirler, ancak gerçekten akla gelen tek durum bu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.