Asteroit madenciliğini ve yörüngede cevher arıtmayı test etmek için uzay başlangıç ​​programları başlatıldı

AstroForge adlı bir uzay madenciliği girişimi, mineral içerikleri için asteroit madenciliği yapmayı planlıyor. Şirketin, projenin uygulanabilirliğini test etmek için 2023 için planladığı iki görevi var. İlki, yörüngedeyken sıfır yerçekimi iyileştirmesini gösterecek ve ikincisi, derin uzayda hedef kayasını incelemek için ayın etrafında sapan yapacak.

AstroForge'un ilk görevi Nisan ayında yapılacak. SpaceX'in Transporter-7 paylaşımlı roketine otostop çekecek. Gezi, yatırımcılara şirketin uzayda cevher çıkarabileceğini ve rafine edebileceğini gösterecek. Ekip, tekniklerini sıfır yerçekiminde test etmek için "astroit benzeri" malzeme yüklü bir 6U CubeSat kullanacak. Rafinerisinin boşlukta çalışabileceğini zaten kanıtladı.

AstroForge'un ikinci görevi için bu yılın sonlarında olacağı dışında bir tarih belirlenmedi. Bunun için şirket derin uzaya girmeyi ve bir asteroidin yüzeyinden veri toplamayı planlıyor.

AstroForge'un çeşitli üniversitelerden, Gezegen Bilimi Enstitüsünden ve NASA'dan yararlanılabilir uzay kayalarını belirlemeye yardımcı olan danışmanları vardır. Ekip yakın zamanda Colorado Maden Okulu ile asteroitlerin metal içeriğine ve bunların Dünya'da nasıl çıkarılıp satılabileceğine veya uzayda nasıl kullanılabileceğine bakan bir çalışma yayınladı.

Çalışmanın bıraktığı bir soru şuydu: mineral açısından zengin asteroitlerin tanımlanabilir bir yüzey dokusu var mı? Şirket yaptıklarına inanıyor. Uzayda ikinci kalışı, özellikle hedeflenmiş bir asteroide yaklaşarak ve yüzeyini yüksek çözünürlüklü görüntülerle inceleyerek bu teoriyi doğrulamak istiyor.

Elbette şirket, bariz sebeplerden dolayı bakacağı asteroitin yerini açıklamıyor. AstroForge CEO'su Matt Gialich, "evimize, örneğin Mars ile Jüpiter arasındaki asteroit kuşağındaki bir kayadan daha yakın" derdi.

Gialich, TechCrunch'a "Asteroit kuşakları çok uzaktalar, bizi 14 yıllık gidiş-dönüş gezileri gibi götürürler" dedi. "Araştırma ve keşif için çok daha uygun bir şey... Bu bizim için geçerli bir iş gerekçesi değil."

AstroForge'un aklındaki kaya sadece 11 aylık bir yolculuktur. Aracını, Sezgisel Makineler adlı bir Houston uzay girişimi ile ay yörüngesine fırlatacak. Oradan, seçtiği asteroide son yolculuğunu yapacak.

Henüz gezegenden ayrılmamış olmasına rağmen, AstroForge şimdiden sonraki birkaç görevi için planlama sürecinde. Üçüncüsü, bir asteroide bir gemi indirmek ve dördüncüsü, platini arıtmak ve Dünya'ya geri taşımak olacaktır.

Bu çok daha göz korkutucu bir görev ama Gialich, ekibinin bunu çözdüğüne inanıyor.

"Gidip regolith'i asteroitten alıp rafinerimizde işlemenin bir yolunu bulmalıyız ve bunu hedef asteroit için çözdüğümüze inanıyoruz" dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.