Avrupa Merkez Bankası başkanı kriptoyu değersiz ve "hiçbir şeye dayanmayan" olarak nitelendiriyor

Kripto para birimleri şu anda en iyi zamanlarını geçirmiyor. Neredeyse 1 trilyon dolarlık piyasaları yok eden çöken fiyatlara ek olarak, insanlar Bitcoin ve diğer dijital varlıkları kötülemek için sıraya giriyor gibi görünüyor. En son eleştiri, kripto paranın hem "hiçbir şeye" dayanmadığını hem de değersiz olduğunu söyleyen Avrupa Merkez Bankası (ECB) başkanı Christine Lagarde'dan geldi.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda televizyonunda konuşan Lagarde, konuyla ilgili duygularını çok net bir şekilde dile getirdi. “Bütün kripto varlıklarının son derece spekülatif, çok riskli varlıklar olduğunu söyledim” dedi. "Benim çok alçakgönüllü değerlendirmem, hiçbir şeye değmediği yönünde. Hiçbir şeye dayanmıyor, bir güvenlik çıpası olarak hareket edecek hiçbir temel varlık yok."

Lagarde'ın yorumları, kriptonun büyük bir krizle karşı karşıya olduğu bir zamanda geliyor. Terra'nın ve destek kripto parası Luna'nın bu ayın başlarında çöküşü, artan düzenleyici inceleme ve Rusya/Ukrayna savaşının ek baskısı ile karşı karşıya kalan kripto piyasalarının değerini büyük ölçüde azalttı. Bitcoin'in fiyatı altı ay öncesine göre neredeyse %50 düştü ve Ethereum geçen ay yaklaşık %42 düştü.

Lagarde tam bir kripto şüphecisi değil. Ayrıca ECB'nin önümüzdeki dört yıl içinde gelmesi beklenen dijital Euro projesinden de bahsetti. "Merkez bankası dijital para birimini çıkardığımız gün, herhangi bir dijital euro, garanti edeceğim - bu yüzden merkez bankası bunun arkasında olacak ve bence bu, bu şeylerin çoğundan çok farklı" dedi.

ECB başkanı, vaazlarını kendisinde herhangi bir kripto varlığı tutmayarak uyguladığını kabul ederken – onları “çok dikkatli bir şekilde” takip etmesine rağmen – oğullarından biri annesinin tavsiyesine karşı çıkarak yatırım yaptı. "O özgür bir adam," dedi.

Yorumlar, kripto milyarderi ve kripto borsası FTX'in kurucusu/CEO'su Sam Bankman-Fried'in bir ödeme ağı olarak Bitcoin için bir gelecek görmediğini söylemesinden kısa bir süre sonra geldi . BTC'nin çalışma kanıtı sistemini yüksek çevresel maliyetleri ve verimsizliği nedeniyle eleştirdi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri