Avrupa'nın en büyük pil depolama sistemi dört ay erken devreye giriyor

Operatörler, Avrupa'nın en büyük pil enerji depolama sistemindeki anahtarı çevirerek, 300.000 eve iki saate kadar güç sağlamak için yeterli elektriği depolayabilen bir sistemi devreye aldı.

Birleşik Krallık, Doğu Yorkshire, Cottingham'da bulunan tesis, yenilenebilir enerji şirketi Harmony Energy Limited tarafından denetlendi ve Tesla Megapack teknolojisini kullanıyor. Sistem, tek bir döngüde 196 MWh'ye (megavat saat) kadar elektrik depolayabilir ve enerji şebekesine dengeleme hizmetleri sağlarken aynı zamanda fosil yakıt kaynaklarının güneş enerjisi santralleri ve rüzgar türbinleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla değiştirilmesine olanak tanır.

Batarya enerji depolama sistemi, Dogger Bank açık deniz rüzgar çiftliğinin önümüzdeki yaz faaliyete geçmesi planlanan Creyke Beck trafo merkezinin bitişiğine inşa edildi.

Her bir Tesla Megapack, 3 MWh'in üzerinde veya ortalama 3.600 eve bir saatte güç sağlamaya yetecek kadar enerji depolayabilir. Harmony, yapım aşamasında kaç tane Megapack kullandığını söylemedi, ancak basit matematik ve basın açıklamasına eşlik eden yapım fotoğrafına dayanarak, sahada en az birkaç düzine birim var.

Harmony, projenin başlangıçta biri Aralık 2022'de ve ikincisi Mart 2023'te olmak üzere iki aşamada faaliyete geçmesinin planlandığını, ancak zorlu kış dönemi beklentisiyle şimdi her şeyi çevrimiçi hale getirmeye karar verdiklerini söyledi.

Geçen ay, gaz ve elektrik piyasaları ofisi (Ofgem) İngiltere'nin bu kış Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle gaz sıkıntısı yaşayabileceğini söyledi. Gaz, İngiltere'nin elektriğinin yüzde 40 ila yüzde 60'ını üretmekten sorumludur ve bir kıtlığın elektrik üretimi üzerinde büyük bir etkisi olabilir.

Tesis, Tesla'nın kamu hizmeti şirketlerinin pil varlıklarından para kazanmasına olanak tanıyan gerçek zamanlı bir ticaret ve kontrol platformu olan Autobidder kullanılarak çalıştırılacak. Autobidder halihazırda Güney Avustralya'daki Hornsdale Güç Rezervi (HPR) dahil olmak üzere birkaç başka pil depolama projesini denetliyor.

Harmony, bunun önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi planladığı altı benzer projeden ilki olduğunu söyledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.