Başarısız Olan 6 En Çılgın Android Yeniliği

Bugün keyif aldığımız teknolojinin yıllarca süren inovasyonun ürünü olduğunu unutmak kolay. Bazı fikirler zamana direnirken, çoğu kaynakların kıtlığı, yetersiz uzmanlık, tüketici ihtiyaçlarının cehaleti veya sadece kötü yönetim nedeniyle çöpe atılıyor.

Sebep ne olursa olsun, bu başarısız girişimler değerli dersler vermeye ve teknoloji şirketlerinin hepimiz için daha iyi, daha hızlı ve daha kullanıcı dostu ürünler yaratmasına yardımcı oluyor. Bu ilerlemenin ışığında, son on yılın en garip Android arızalarından bazılarına bir göz atalım.

1. Çevreleyen Ekranlar

Tüm zamanların en tuhaf akıllı telefon tasarımlarından biri Xiaomi Mi Mix Alpha olmalı. Cihaz, OEM'lerin telefonlarına giderek daha fazla kavisli ekran kenarları yerleştirdiği 2019'da bir konsept telefon olarak duyuruldu.

Mi Mix Alpha'daki sarmalayıcı ekran, bu trendin hızlı ileri alınmış bir versiyonu gibi. Ekran, ön tarafla sınırlı olmak yerine, telefonun arkasına doğru devam ederek size neredeyse tüm ekran deneyimini yaşatıyor.

Telefon çok fütürist görünse de, çılgınca pratik değil. Örneğin, arkada bir ekran olması biraz anlamsız çünkü aynı anda telefonun yalnızca bir tarafına bakacaksınız. Ve telefonu düşürürseniz, esnek ve dolayısıyla zayıf camı nedeniyle büyük olasılıkla anında tüm ekranı kıracaktır. Ayrıca, daha fazla ekran, daha fazla pil tüketimi anlamına gelir.

Ve böyle bir cihazı tamir etmenin muhtemelen bir kabustan başka bir şey olmadığını da unutmayalım. Devam edebiliriz, ama siz anladınız.

2. Modüler Tasarımlar

Modüler telefonların arkasındaki fikir bir tür dahiydi. Yeni bir cihaz satın almak yerine, modüler telefonlar, bozuk veya daha az kullanışlı bileşenleri yenileriyle değiştirmenize olanak tanır. Bu süreçte daha az elektronik atık üretirken teorik olarak hayalinizdeki telefonu bu şekilde oluşturabilirsiniz. Güzel, değil mi? Google'ın Project Ara'nın da aynı vizyonu gerçekleştirmeye çalıştığını gördük.

Bu görünüşte devrim niteliğindeki fikrin başarısız olmasının en büyük nedeni, buna hiçbir talep olmamasıydı. Çoğu akıllı telefon sahibi teknoloji meraklısı değil; onlar sadece güvenilir bir şekilde çalışan bir şey istiyorlar ve modülleri kendileri seçmekle uğraşmak istemiyorlar.

Ayrıca, modüler telefonlar satan bir şirket, insanların zaten sahip oldukları değiştirme modülleriyle yetinebilecekleri için yeni bir telefona yükseltme yapmaları gerekmeyeceğinden, esasen gelecekteki satışlarını yok ediyor olacaktır. Şu anda elimizde modüler bir telefona en yakın şey, mümkün olduğu kadar tamir edilebilir olacak şekilde üretilmiş Fairphone serisidir.

3. Motorlu Kameralar

Delikli özçekim kameraları artık standart, ancak birkaç yıl önce teknoloji şirketleri dikkati ekrandan uzaklaştırmak için her türlü çılgın fikirle ortaya çıkıyordu.

OnePlus, Samsung, Vivo, Oppo ve Asus gibi markaların açılır selfie kamerası veya ana kamera gibi motorlu kameralara sahip telefonlar piyasaya sürdüklerini gördük. Tüm bu çabalar övgüye değerdi, ancak ana akım haline gelmedi.

Erken şüpheciliğin aksine, motorlu kameralarda sorun dayanıklılık değil, uzaydı. Bir telefonun gövdesinde, OEM'lerin mümkün olan en iyi şekilde kullanması gereken yalnızca sınırlı bir alan vardır. Motorlu kameralar, aksi takdirde daha büyük bir pil takmak, daha fazla sensör eklemek ve daha fazlası gibi şeyler için kullanılabilecek cihazın içinde çok yer kapladı.

Ve bu, teknoloji şirketlerinin kısa sürede fark ettikleri bir fedakarlık, maliyete değmez.

4. Kavisli Ekranlar

Şimdiye kadar tanıtılan en tuhaf akıllı telefon tasarımlarından biri kavisli ekranlardır. LG G Flex ve Samsung Galaxy Round'u hatırlayabilirsiniz. İlki, daha iyi bir görüntüleme deneyimi sağlamak için yatay olarak kavislendi ve ikincisi, cihazın elinize daha sıkı oturmasını sağlamak için dikey olarak kavislendi.

Kavisli telefonların yeni bir faktörü vardı, evet, ancak ekonomik değillerdi. İnşa etmek çok pahalıya mal oldu, tamir edilmesi daha zordu ve kazayla düştükten sonra kırılması daha kolaydı. Ayrıca boyutları nedeniyle daha fazla yer kaplıyorlar, bu da bir konteynere daha az birim konabileceğinden nakliyenin daha pahalı olduğu anlamına geliyordu. Bütün bu sorunlar bir araya gelerek kaderlerini mühürledi.

5. Dahili Projektörler

Kulağa oldukça fütüristik gelen bir akıllı telefon yeniliği, yerleşik projektördür. Samsung'un 2012'de Galaxy Beam telefonuyla aynı şeyi yapmaya çalıştığını gördük. Buradaki fikir, telefonun "her yerde ve anında herkes için dijital içerik etrafında benzersiz bir paylaşılan deneyim" yaratmaya izin vermesiydi.

Ne yazık ki, birinin Galaxy Beam'i öveceği tek zaman ilk izlenimler sırasındaydı. Cihazı çalışırken görür görmez, hem projektör hem de telefon olarak berbat olduğu ortaya çıktı.

Projektör yalnızca düşük çözünürlüklü içeriği yansıtır ve telefonun eski özellikleri ve korkunç pil ömrü vardır. Ayrıca süper pahalıydı, çok hantaldı ve açıkçası Samsung'un hayal edebileceği kadar gerekli değildi.

6. Tam Oyun Kontrolleri

Bir başka üzücü fiyasko, halk arasında PlayStation telefonu olarak bilinen oyun merkezli Sony Ericsson Xperia Play'di. İlk bakışta, 2011'den itibaren bir oyuncunun telefonunda isteyeceği her şey vardı: iyi bir işlemci, büyük bir ekran (zamanına göre) ve tıpkı PSP Go gibi telefondan kayan bir kontrol paneli.

Cihazın çok çeşitli PSP oyunlarını desteklemesi gerekiyordu, ancak gerçekte hayranların çoğunun umursamadığı bu tür oyunların yalnızca birkaçını çalıştırdı. Ayrıca, çoğu Android oyunu Xperia Play'deki konsol benzeri kontroller için optimize edilmediğinden, Play Store'dan iyi çalışmasını bekleyen bir oyun bile indiremezsiniz.

Ayrıca, Xperia Play'deki dokunmaya duyarlı daireler, PSP Go'daki joystick kadar duyarlı değildi. Çoğu zaman, normal dokunmatik kontroller, böyle bir telefonu satın almanın tüm amacını ortadan kaldıran kontrol panelinden daha iyi çalışır. Basitçe söylemek gerekirse, cihaz iyi bir donanıma sahip olsa da, harika bir avuçiçi oyun telefonu olma sözünü yerine getiremedi.

Yine de Android oyun telefonları satın alabilirsiniz, yalnızca artık yerleşik denetleyicileri yoktur.

Teknolojik Gelişmeler İş Uzmanlığı Gerektirir

Kitleler tarafından benimsenen bir yeniliği elde etmek için muazzam miktarda çalışma, araştırma ve sermaye gerekir. Akıllı telefon sektörü, piyasadaki en rekabetçi sektörlerden biridir ve bu sektördeki bölgenizi işaretlemek ve korumak kolay bir iş değildir. Bir fikrin bu sektörde başarılı olabilmesi için sadece teknolojik olarak değil, aynı zamanda ekonomik ve sosyal olarak da mantıklı olması gerekir.

Aslında, bazı markalar, ana akım haline gelmelerini bekledikleri için değil, sadece rakiplerinin önünde esnemelerini ve kamuoyunda daha yenilikçi bir marka olarak görünmelerini bekledikleri için tuhaf yeni tasarımlara sahip telefonlar piyasaya sürüyorlar. Ancak ne yazık ki bazı markalar da bu süreçte milyarlarca dolar kaybediyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri