Biden yönetimi anlaşmayı düşünürken senatörler ABD TikTok yasağı çağrılarına katıldı

Bir kez daha, inanılmaz derecede popüler olan TikTok, Çinlilerin onu ABD'li kullanıcıları gözetlemek için kullandığı iddiaları üzerine ABD'li politikacıların eleştirisine maruz kaldı. İki partili uyarı, Biden yönetiminin, uygulamanın Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışmaya devam etmesine izin verecek bir anlaşmayı düşündüğü sırada geldi.

Senato İstihbarat Komitesi başkanı Mark Warner, ABD'de 138 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan TikTok'un yarattığı tehlikeler konusunda uyardı ve onu "muazzam bir tehdit" olarak nitelendirdi. Virginia Demokrat, Donald Trump'ın 2020'de uygulamayı yasaklama hamlelerine destek verdi. Eski başkan , ABD'de TikTok ve WeChat'i yasaklamak için bir yürütme emri imzaladı, ancak Biden, Haziran ayında emirleri değiştirdi ve iptal etti. Biden'ın yeni emri,

Ticaret Departmanını yabancı düşmanlara bağlı uygulamaları incelemeye yönlendirdi.

Pazar günü Fox News'te Shannon Bream'e konuşan Warner, "Bence Donald Trump haklıydı," dedi. "Yani, bir ebeveynseniz ve TikTok'ta bir çocuğunuz varsa, çok ama çok endişelenirim. Çocuğunuzun girdiği ve aldığı tüm veriler Pekin'de bir yerde saklanıyor."

Arkansas Cumhuriyetçisi Tom Cotton da aynı derecede lanetliydi "Sorun sadece TikTok'a yüklediğiniz içerik değil, telefonunuzdaki tüm veriler, diğer uygulamalar, tüm kişisel bilgileriniz, hatta yüz görüntüleriniz, hatta gözlerinizin telefonunuza baktığı yer bile" dedi. Fox programında, TikTok'un "özellikle Amerika'nın gençleri üzerinde şimdiye kadarki en büyük gözetleme programlarından biri" olduğunu da sözlerine ekledi.

Son zamanlarda TikTok'a karşı daha sert eylem çağrıları artıyor. Bu ayın başlarında, FCC komiseri Brendan Carr, Apple App ve Google Play Stores'a ulusal bir yasak getirilmesi gerektiğini söyledi. Şirketin ABD'li kullanıcıların verilerini düzgün bir şekilde işleme becerisi konusunda çok az güven olduğunu söyledi.

Bu arada, Bloomberg tarafından belirtildiği gibi, Cumhuriyetçi milletvekilleri Florida Senatörü Marco Rubio ve Wisconsin Temsilcisi Mike Gallagher, TikTok'un ABD'de kullanılmasını yasaklamak için bir yasa çıkardıklarını söylediler. Ayrıca FBI Direktörü Christopher Wray'den Çin hükümetinin kullanıcıların verilerine erişimi konusunda bir ev paneline bir uyarı geldi.

Biden yönetimi, TikTok'un ABD'de faaliyet göstermeye devam etmesine izin verecek bir teklifi hâlâ değerlendiriyor. ABD kullanıcı trafiğinin, uygulamanın algoritmalarını da denetleyecek olan Oracle tarafından sağlanan sunucular aracılığıyla yönlendirilmesini içerecektir. Ek olarak TikTok, verileri yalnızca ABD'deki çalışanlar tarafından görüntülenebilmesi için Amerikalı kullanıcılardan izole edecek bir proje üzerinde çalıştığını iddia ediyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.