Bilim adamları, kendi kendini iyileştirebilen 'hafif terli' yaşayan bir cilde sahip robot parmak yaratıyor

Muhtemelen Terminatör filmlerinden hiçbirini görmemiş olan Japon bilim adamları, canlı cildi robotik bir parmağın etrafına sarmanın ve onu endişe verici derecede gerçek ve "biraz terli" hissettirmenin bir yolunu buldular; bu hareketin insanlığı insan benzeri robotlara bir adım daha yaklaştırdığını söylüyorlar. kim kesinlikle hepimizi silmez.

Tokyo Üniversitesi ekibi, Matter dergisinde proje hakkında bir makale yayınladı. Robotik bir parmağın, cildin bağ dokusunda bulunan bir kolajen ve insan dermal fibroblast çözeltisiyle dolu bir silindire nasıl daldırıldığını açıklıyor. Bu, insan epidermal keratinositlerinin yapışması için bir tabaka sağlar - aynı zamanda deri hücrelerini birbirine bağlayan ve epidermisi su geçirmez bir bariyer yapan keratin üreten epidermisin birincil hücre tipi.

Bilim adamları, insan parmağına ürkütücü bir şekilde benzemenin ve hissetmenin yanı sıra, yara bandı benzeri bir kolajen tabakasının yardımına ihtiyaç duymasına rağmen, cildin kesildikten sonra bile kendini iyileştirebileceğini keşfettiler.

Bu terli, insan benzeri parmak, deri kaplı robotları etkinleştirmenin ötesinde uygulamalara sahip olacak mı?

Tokyo Üniversitesi profesörü Shoji Takeuchi, "Kültür ortamında parmak biraz terli görünüyor" dedi. "Parmak bir elektrik motoru tarafından çalıştırıldığından, motorun tıklama seslerini tıpkı gerçek gibi görünen bir parmakla uyumlu olarak duymak da ilginç."

Cildin bir insanı tam olarak taklit edebilmesi için daha yapılması gereken işler var. İnsan derisi kadar güçlü değildir ve su ve besin sağlayan bir dolaşım sisteminin olmaması, nemli tutulması gerektiği anlamına gelir. Ekip, kan damarlarıyla aynı işi yapan dermisin altına kanallar ekleyerek bu sorunu çözmeyi umuyor. Yapay ter bezleri, duyusal nöronlar, saç kökleri ve tırnaklar da gerçekçiliği artıracak gelecekteki eklemelerdir.

Tekinsiz vadi etkisini ve makine ayaklanmalarının korkularını uyandıran insan benzeri robotları neden yaratmamız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Ancak Takeuchi'nin açıkladığı gibi, "Bence canlı deri, robotlara canlı yaratıkların görünümünü ve dokunuşunu vermek için nihai çözüm çünkü hayvan vücutlarını kaplayan malzeme tamamen aynı olduğundan." Bunun "insanlar ve robotlar arasında yeni bir ilişki kurmaya" yardımcı olacağını söyledi.

Bilim adamları ayrıca, umarız kalın bir Avusturya aksanıyla konuşmayacak olan deri kaplı bir robot yüzü üzerinde çalışıyorlar.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri