Bitti: Elon Musk, Twitter'ın tek sahibi olacak

Elon Musk'ın Twitter'ın yeni sahibi olup olmayacağına dair devam eden destan, dünyanın en zengin insanı için başarıyla sonuçlandı. Musk'ın 44 milyar dolarlık teklifini yeniden inceledikten sonra Twitter, hisse başına nakit olarak 54.20 dolara satın alınmayı kabul etti. Bu, Twitter yönetim kurulunun önceki bir teklifi reddetmesinden ve hatta düşmanca ele geçirmeyi daha da zorlaştırmak için bir "zehir hapı" stratejisi kullanmakla tehdit etmesinden yalnızca bir hafta sonra gerçekleşti.

 

Musk'ın Twitter'ı satın alma girişimi, Tesla patronunu sürekli çevreleyen türden tartışmalarla dolu. Bu ayın başlarındaki ilk %9,2'lik satın alımından ve davadan , yönetim kurulu üyeliğini geri çevirmeye ve milyarlarca dolarlık bir teklif vermeye kadar .

 

Gerçi şimdi her şey bitti. İşlem, Twitter yönetim kurulu tarafından oybirliğiyle onaylandı ve geleneksel düzenleyici onaylara tabi olarak 2022'de kapanması bekleniyor.

 

Elon Musk'ın hisse başına 54.20$'lık teklifi, şirketin nakit değerini yaklaşık 44 milyar$ olarak gösteriyor. Bu değerlemede, satın alma fiyatı, Musk'ın Twitter'daki ~%9 hissesini açıklamasından önceki son işlem günü olan 1 Nisan 2022'deki Twitter hisse fiyatına göre %38'lik bir primi temsil ediyor. Her şey söylenip yapıldığında, Twitter özel bir şirket haline gelecek.

Görünüşe göre Twitter, Musk'ın devralmasına o kadar karşıydı ki , mevcut hissedarların (Musk dışında) indirimli olarak daha fazla hisse satın almasına izin verecek bir ' zehir hapı ' stratejisi başlatmaya hazırlanıyor, böylece hisseyi seyreltiyor ve devralanın hisselerini devalüe ediyor. Bu, satın almayı daha pahalı hale getirecek ve düşmanca bir devralmaya karşı savunmaya yardımcı olacaktı.

 

Ancak Wall Street Journal'a göre Musk'ın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) Twitter'ı satın almak için 46.5 milyar dolarlık fon sağladığına dair onayı şirketin pozisyonunu değiştirmiş ve böylece teklife "yeni bir bakış" atmış gibi görünüyor . Bazı hissedarların Twitter'ın Musk'tan daha iyi bir anlaşma yapmasını istediği, ancak hisse başına 54,20 dolarlık teklifinin "en iyi ve son" teklif olduğu konusunda ısrar ettiği bildirildi.

 

Musk, geçen Cuma günü birkaç hissedarla özel olarak davasını savunmak için bir araya geldi ve görünüşe göre onları ikna edip teklifini geri aldı.

 

Twitter Perşembe günü ilk çeyrek kazançlarını açıklayacak. Twitter'ın hisse fiyatı, Musk'ın yatırım haberinin ardından yılın en yüksek noktası olan 50,98 dolara ulaştı. O zamandan beri düştü, ancak Cuma günü ve bugün yaklaşan satın alma söylentilerine dayanarak 48.93 dolara yükseldi, bu da teklifinin hala mevcut fiyatın üzerinde olduğu anlamına geliyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri