Bluetooth SIG'nin Auracast teknolojisi, sesi birden fazla cihazla paylaşmayı mümkün kılacaktır.

Bluetooth ses cihazları her zamankinden daha popüler, ancak şimdiye kadar paylaşım yetenekleri bir veya iki cihaza ses göndermekle sınırlıydı. Auracast adlı yeni bir teknoloji sayesinde, Bluetooth cihazları yakında kapsama alanındaki diğer tüm Bluetooth cihazlarına ses yayınlayabilecek.

Bu hafta, Bluetooth Özel İlgi Grubu (Bluetooth SIG), müzik tutkunlarından kablosuz sesin rahatlığını seven ortalama tüketiciye kadar herkes için bir nimet olacak yeni bir Bluetooth özelliğini sessizce duyurdu.

Yeni teknoloji Auracast olarak adlandırılıyor ve LE Audio protokolünün bir parçası olan mevcut Ses Paylaşımı özelliğinin üzerine inşa ediliyor. İkincisi, yalnızca noktadan noktaya iletişime ve iki adede kadar kulaklık veya hoparlörle ses paylaşımına izin verir, ancak Auracast, Bluetooth cihazlarının kapsama alanındaki herhangi bir sayıda başka cihaza ses yayınlamasına izin verir.

Basitçe söylemek gerekirse, bir Bluetooth cihazı yakındaki Bluetooth alıcılarına ses yayınlama yeteneğinin reklamını yapabilecek ve bu cihazlar Auracast iletimine nasıl katılacağına dair talimatlar alacak. Bluetooth SIG, kullanıcı arayüzünün genel Wi-Fi ağları tarafından kullanılana benzer olacağını ve yayının doğru geçiş anahtarına sahip belirli cihazlarla sınırlı olabileceğini söylüyor.

Bu, halka açık bir alanda bir TV'ye bağlanmak, birkaç kişiyle bir sunum paylaşmak veya spor salonunda birkaç müzik çalma listesinden birini basitçe ayarlayarak dinlemek gibi şeyler yapabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, bu, işitme cihazı cihazlarına ihtiyaç duyan kişiler için ses deneyimini iyileştirecektir.

Google'da Piksel Ekosistem Ürünlerinin Sistem Mimarı olan Peter Liu yaptığı açıklamada, "Bluetooth SIG ile çalışmaktan gurur duyuyoruz ve bu yeteneğin tüketicilere birbirleriyle bağlantı kurmak ve onları duymak için yeni, yaratıcı yollar sağladığını görmekten heyecan duyuyoruz. onların dünyası." Bu, Auracast işlevselliğinin Pixel 6, Pixel 6 Pro ve Pixel 6a gibi cihazlara eklenebileceğini gösteriyor.

Amerika İşitme Kaybı Derneği gibi kuruluşlar, Auracast'e desteklerini ifade ediyor ve Google ve Xiaomi gibi şirketler, benimsenmesine yardımcı olması gereken yeni standardı desteklemek için şimdiden çalışıyor. Bluetooth SIG, nihai Auracast spesifikasyonunun önümüzdeki aylarda bir ara yayınlanacağını söyledi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri