Bolu'da Meydana Gelen 4.8 Şiddetindeki Deprem İstanbul ve Çevre İllerde de Hissedildi

İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Bolu olarak belirlendi ve Düzce, Ankara, Kocaeli ve Sakarya gibi çevre illerde de hissedildi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı ve yerin 8.13 km derinliğinde gerçekleştiğini bildirdi.

Deprem sonrasında, İstanbul'da olası bir deprem endişesi arttı. Ancak, AFAD'dan yapılan açıklamada, Bolu depreminin İstanbul'da olası bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceği konusunda net bir bilgi olmadığı belirtildi.

Durumun takip edilmesi gerekiyor ve vatandaşların deprem hazırlıklarını yapmaları öneriliyor. Deprem bölgelerinde yaşayanlar için, acil durum çantaları hazırlamak, acil durum planı yapmak ve düzenli olarak tatbikat yapmak önemlidir.

İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi ve depremin merkez üssü Bolu olarak belirlendi. Deprem, Düzce, Ankara, İstanbul ve Sakarya gibi şehirlerde de hissedildi. AFAD, depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı, ancak Kandilli Rasathanesi ise 4.7 olarak ölçtü.

AFAD ve Kandilli Rasathanesi arasındaki farklı ölçümler konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Depremin şiddeti hakkında iki kurumun da farklı sonuçlar vermesi nadir bir durum değil. Ancak, her iki kurumun da yaptığı açıklamaların doğru ve güncel olduğu konusunda emin olabilirsiniz.

Depremin İstanbul'da olası bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle, İstanbul'da yaşayanların deprem hazırlıklarını sürdürmeleri ve AFAD tarafından yayınlanan önerilere uymaları önemlidir.

BOLU'DAKİ DEPREM İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildiği bildirildi.

Bolu ve Düzce'de yaşayan vatandaşlar, depremin ardından sosyal medya üzerinden korkularını dile getirdiler.

AFAD BAŞKANI SEZER'DEN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, "Şu an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.