Brezilya, tüm vatandaşların büyük biyometrik veritabanı oluşturmak için uğraşıyor

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, 200 milyon ülkenin vatandaşı hakkında kişisel bilgiler içeren tek bir veri tabanı oluşturma kararı aldı. Biraz utanç verici bir şekilde, haberler yalnızca karanlık ağda 92 milyon kaydın sızdırılmış veri kümesinin açık artırma işleminden sonra bir hafta sonra yayınlandı.

Bilginin güç olduğu gerçeği, belki de şu anki 'Büyük Veri' çağımızdan daha fazla ilgili olmamıştı. Bu fikir, Jair Bolsonaro'nun bildirisinden kaçmadı, çünkü bu hafta ülkenin 200 milyon vatandaşının her biri hakkında hassas kişisel bilgiler elde etmek için büyük, tek bir veri tabanı oluşturulmasını teşvik etmek için bir cumhurbaşkanlığı kararnamesi imzaladı.

Başlangıçta, bu veritabanı isimleri, doğum tarihi, sosyal güvenlik numaraları ve adresleri gibi daha sık ele geçirilen bilgileri tutacaktır. Ancak ikinci aşamada, parmak izi, yüz taraması, süsen, ses ve yürüyüş dahil daha hassas veriler eklenecekti.

Bir yerde saklanan tüm bu bilgiler şüphesiz kişisel verilerin gerçek bir altın madeni olduğu için bilgisayar korsanlarının dikkatini çekecektir. Güvenlik problemini güçlendirmek için, hükümet departmanları içerisinde “mümkün olduğunca yaygın olarak paylaşılacak” veritabanı.

Böyle bir veri tabanının argümanlarını yapmak kolaydır: erişimi ve bakımı daha kolaydır, devlet daireleri arasında daha fazla tutarlılık sağlar ve muhtemelen daha az yanlışlığa veya daha az kopyalanmış çabaya yol açacaktır. Ancak bu, aynı zamanda önerilmesi gereken böyle bir sisteme karşı çıkan argümanlardır.

Güçlü bir karşı argüman çok yeni bir örnekten geliyor. As Forbes tarafından rapor bir hafta önce, 92 milyon kayıtlarının başka veri kümesi, ileri sürülen varolan Brezilya hükümeti bölümünden, koyu web'de ihalesi yapıldı. Bu, ülke nüfusunun neredeyse yarısı için isim, cinsiyet, doğum tarihi, vergi mükellefi kimliği ve annenin adı gibi bilgiler içeriyordu.

Bu tür kişisel veri hazineleri, suçlular için muazzam teşvikler yaratır ve zaman zaman tekrar tekrar veri ihlali örnekleri görürüz - tüm dünyada bu bilgiyi tutan ülkelerde ve kurumlarda - kötü niyetli aktörlerin şirket çalışanlarına veya kamu görevlilerine itiraz ettiğini ileri sürer .

Başkan Bolsonaro, her vatandaşa nasıl yürüdükleri, konuşacakları ya da bakacakları hakkında çok fazla bir adım olabileceği konusunda bilgi içeren bir 'yasa ve emir' platformunda seçildi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri