Bu 150 dolarlık biyolojik olarak parçalanabilen klavyenin içinde bir Intel işlemci var

Pentaform adlı bir Londra şirketi, bu ayın sonlarında Windows 10 çalıştırabilen biyolojik olarak parçalanabilen bir klavye satmaya başlamayı planlıyor. AbacusBasic markalı sistemi, aksi halde bilgisayar almaya gücü yetmeyen insanları internete bağlamaya yardımcı olmak için çıkarıldı.

Pentaform'a göre, Abaküs dünyadaki en uygun fiyatlı bilgisayardır. Yan tarafa yerleştirilmiş bir izleme dörtgeni ve altına yerleştirilmiş dört çekirdekli bir sisteme sahip normal bir ofis klavyesidir. Ekranı yok ama HDMI girişi var.

Onu özel yapan şeylerden biri de çevre dostu olmasıdır. Pentaform'un kurucu ortağı Joon Sang Lee, Abaküs'ün "gezegeni başlıca yararlanıcılarından biri olarak gördüğünü" söylüyor. Dış kasası biyolojik olarak parçalanabilen bir polimerden yapılmıştır ve iç bileşenleri onarılabilir ve geri dönüştürülebilir olacak şekilde tasarlanmıştır.

Pentaform, Abaküs'ün yılda sadece 31 kWh tükettiğini söylüyor, bu da yaklaşık olarak bir ampul kadar. 2016'dan itibaren kullandığı dört çekirdekli Intel Atom x5-Z8350'nin yalnızca 2 W'lık bir SDP'ye (senaryo tasarım gücü) sahip olduğu göz önüne alındığında mantıklı.

Düşük güç tüketimine rağmen Atom, 1.44 GHz'lik bir temel saati ve 1.84 GHz'lik bir yükseltme saatini yönetir. Kulağa yavaş geliyor, ancak bu işlemciyi daha önce kullandım ve Pentaform'un iddia ettiği gibi, web'de gezinme gibi basit görevler için iyi.

Pentaform, bunu destekleyebileceği en hızlı olan 1.866 MHz'de saat hızına sahip çift kanallı LPDDR3'ün 2 GB, 4 GB ve 8 GB bellek yapılandırmalarıyla eşleştirir. Bellek DDR4 olsaydı, 4 GB muhtemelen yeterli olurdu, ancak çok yavaş olduğu için 8 GB'ı seçmek muhtemelen faydalı olacaktır.

Ancak ben olsam hemen hafif bir Linux dağıtımı kurardım ve o zaman donanım o kadar önemli olmazdı. Kelimeler, Linux'un güçsüz bir PC'nin çabukluğuna yapabileceği farkı ifade edemez ve Abacus, zaten oyunlar gibi Windows'a özgü uygulamalar için asla tasarlanmamıştır.

Linux, "kodlamayı öğrenmek ve kurcalamak" gibi Abacus'un reklamı yapılan kullanım durumları için de iyi sonuç verir. Ayrıca, "web'de gezinmek, belge oluşturmak ve düzenlemek, video izlemek ve daha fazlası."

Yakın gelecekte piyasaya sürüldüğünde Abaküs ile denemeler yapmakla ilgileniyorsanız, erken erişim indiriminden yararlanırsanız yalnızca 120 £ / 150 $ veya daha azını ödemeniz gerekir. Ancak tüm yeni şirketlerde olduğu gibi, paranızı teslim etmeden önce diğer kişilerin siparişlerini almasını beklemelisiniz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri