Bulut Oyunlarının Bir Moda Olduğunu mu Düşünüyorsunuz? Microsoft: 10 Milyon Kişi Yanılıyor Olmaz

Sevin ya da sevmeyin, bulut oyunları kalıcı. Son zamanlarda 10 milyon kullanıcının (Xbox Game Pass'e abone olan kişilerin yüzde 40'ının) bulut oyun bölümünü iyi bir şekilde denediğini açıklayan Microsoft, öyle diyor.

Xbox Game Pass'te Bulut Oyunlarında Büyük Kazanç

RCR Wireless'ta bildirildiği üzere Microsoft, 10 milyon kullanıcının Xbox Game Pass bulut oyun hizmetine bir şans verdiğini açıkladı. Toplu olarak, oyunu Microsoft'un sunucularından cihazlarına aktararak "milyarlarca saatlik" oyun süresi kazanmayı başardılar.

Kaçırdıysanız, Xbox Game Pass Ultimate artık Xbox oyunlarını bulutta oynama özelliğiyle birlikte geliyor. Xbox Game Pass bulutunda bir oyun oynadığınızda, Microsoft'un sunucuları tüm grafik işlemeyi yapar ve sonucu cihazınıza bir akış olarak gönderir. Tek ihtiyacınız olan güçlü bir internet bağlantısı ve uyumlu bir kumandadır ve oyunları tıpkı bir konsolda veya oyun bilgisayarında oynar gibi oynayabilirsiniz.

Cihazınızın tek yapması gereken bir video beslemesi oluşturmak ve kontrolör girişlerini almak olduğundan, olasılıklar sonsuzdur. Düşük kaliteli bilgisayarlarda, akıllı telefonlarda ve hatta depolama alanınız azalıyorsa Xbox konsolunuzda aslına uygun oyunları oynatabilirsiniz.

Microsoft'un Motley Fool'daki Kazanç Çağrısında belirtildiği gibi , şirket ilerlemesinden oldukça memnun:

Flight Simulator dahil olmak üzere en popüler oyunlarımızın çoğuna artık ilk kez telefonlarda, tabletlerde ve düşük özellikli bilgisayarlarda erişilebilir. Game Pass kitaplığımız artık, üçüncü taraf yayıncılardan her zamankinden daha fazla oyun da dahil olmak üzere PC ve konsol genelinde yüzlerce oyun içeriyor. Son 12 ayda aboneler tarafından %45 artışla milyarlarca saat oynandı. Azure ile, oyunlarını oluşturmak, barındırmak ve büyütmek, yeni yetenekler, hız, geliştirme süresi ve oyuncuların platformlar arasında bağlantı kurmasına yardımcı olmak için her büyüklükteki oyun stüdyosu için en iyi bulutu oluşturuyoruz.

Bulut Oyun Devriminin Başlangıcı mı?

Öyleyse neden insanlar şimdi bulut oyunlarında milyarlarca saat izliyor? RCR Wireless, bunun devam eden 5G sunumundan kaynaklandığına inanıyor. . 5G, her ikisi de oyun için çok önemli olan 4G'ye göre çok daha iyi bir gecikme ve bant genişliğine sahiptir. Ve bu yüzden uzmanlar, 5G'nin oyun oynama şeklimizi değiştireceğine inanıyor .

Bununla birlikte, PC'lerde konsol oyunları oynamanın ek bir avantajı da var. Microsoft'un sunucuları oyunu sizin için çalıştırdığından, Xbox Game Pass'e bir konsol oyununu PC'nize aktarmasını söylemekten sizi alıkoyan hiçbir şey yoktur. Bu da, söz konusu konsola sahip olmasanız bile konsola özel oyunların keyfini çıkarabileceğiniz anlamına gelir.

Bu nedenle, internet bant genişliğindeki iyileştirmelerin, istediğiniz herhangi bir cihazda PC ve Xbox oyunlarını oynama lüksüyle birleşmesi, Xbox Game Pass bulut oyun başarısının arkasındaki itici güç olma ihtimali yüksek. Microsoft, kartlarını doğru oynarsa, gelecekte bulut oyunları için fiili tercih haline gelebilir.

Microsoft On Cloud Nine

Microsoft, Xbox Game Pass bulut oyun hizmetiyle birçok başarı elde ederken, şirket bundan daha fazla yararlanmak zorunda. Gelecekte ne yapmayı seçeceklerini bekleyip görmemiz gerekecek.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.