ChatGPT iki ayda 100 milyon kullanıcı ekleyerek şimdiye kadarki en hızlı büyüyen "uygulama" oldu

ChatGPT'nin popülaritesindeki son artış, en hafif tabirle, meteorik oldu. Yeni analize göre AI platformu, 30 Kasım'daki lansmanının ardından Ocak ayında 100 milyon kullanıcıya ulaştı ve bu da onu tarihteki en hızlı büyüyen tüketici uygulaması yapıyor, ancak chatbot'un kendisi bunun bir uygulama olarak sınıflandırılması gerektiğine inanmıyor.

İsviçre bankası UBS'nin analizine göre, ChatGPT'nin 100 milyon kullanıcı ekleme hızı, onu tarihteki en hızlı büyüyen tüketici uygulaması yapıyor - siteyi lansmanından sonraki beş gün içinde bir milyondan fazla kişi kullanıyordu. Reuters, bunun onu 100 milyon kullanıcıya ulaşması dokuz ay süren TikTok'un önüne koyduğunu belirtiyor. Bu arada Instagram'ın aynı rakama ulaşması iki buçuk yıl sürdü.

Ancak ZDNet, ChatGPT'ye gerçekten tarihteki en hızlı büyüyen uygulama olup olmadığını sorduğunda, "Hayır, OpenAI'nin ChatGPT'ye güç veren GPT-3 dil modeli bir uygulama değil, insan oluşturmak için tasarlanmış bir makine öğrenimi modeli" yanıtını verdi. kendisine sağlanan girdiye dayalı olarak metin gibi. GPT-3, bugüne kadarki en büyük ve en gelişmiş dil modellerinden biri olarak kabul edildi, ancak bu bir uygulama değil ve kullanıcı büyümesi açısından ölçülmedi."

ChatGPT'nin popülaritesi, platforma erişimin kolay olmadığı anlamına gelir; genellikle maksimum kapasitededir ve yer olduğunda insanları bilgilendirmeyi teklif eder. Yoğun dönemlerde öncelikli erişim, daha hızlı yanıt süreleri, daha fazla kararlılık ve yeni özelliklere ve iyileştirmelere öncelikli erişim sunan ChatGPT Plus adlı aylık 20 ABD doları abonelik seçeneğinin kullanıma sunulmasının ardından bu durum değişebilir. Kayıt olmak isteyenler için bir bekleme listesi olmasına rağmen, seviye artık ABD'de mevcut.

ChatGPT şu anda pek çok manşette yer alıyor. Dün , birkaç yapay zeka hizmetini Azure bulut platformuna entegre eden ve geliştirici OpenAI'ye ek 10 milyar dolar yatırım yapan Microsoft'un şu anda kullanılan makine öğrenimi modelinin daha hızlı bir sürümü olan şirketin GPT-4 dil modelini entegre edeceği haberini getirdi. ChatGPT, arama motoru Bing'e.

Üretken yapay zekaların ani popülaritesi, öğrencilerin onları kopya çekmek için kullanabileceklerine dair endişelere yol açtı. OpenAI, metnin bir insan tarafından mı yoksa ChatGPT de dahil olmak üzere "çeşitli sağlayıcılardan" bir yapay zeka tarafından mı oluşturulduğunu belirlemek için tasarlanmış bir AI sınıflandırıcı oluşturmasına yol açtı. Ne yazık ki, mevcut beta sürümündeki sınıflandırıcı işinde pek iyi değil.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler