Chrome'da Flash'a veda etme

Adobe bugün 2020'nin sonunda Flash'ı desteklemeyi bırakmayı planladığını açıkladı .

Flash, 20 yıldır web'de oyun oynama, video izleme ve uygulama çalıştırma şeklinizi şekillendirdi. Ancak son birkaç yıldır Flash daha az yaygın hale geldi. Üç yıl önce, masaüstü Chrome kullanıcılarının yüzde 80'i her gün Flash içeren bir siteyi ziyaret etti. Bugün kullanım sadece yüzde 17'dir ve azalmaya devam etmektedir.

Bu eğilim, sitelerin Flash'tan daha hızlı ve güç tasarrufu sağlayan açık web teknolojilerine geçtiğini ortaya koyuyor. Ayrıca daha güvenlidirler, böylece alışveriş yaparken, bankacılık işlemlerinde veya hassas belgeleri okurken daha güvenli olabilirsiniz. Ayrıca hem mobil hem de masaüstünde çalışırlar, böylece en sevdiğiniz siteyi her yerde ziyaret edebilirsiniz.

Bu açık web teknolojileri , sitelerin Flash'ı çalıştırmak için sizden izin istemesi gerektiğinde geçen yıl Chrome için varsayılan deneyim haline geldi . Chrome, Flash'ı daha fazla durumda çalıştırmak için izninizi isteyerek ve sonunda varsayılan olarak devre dışı bırakarak, önümüzdeki birkaç yıl boyunca Flash'ı aşamalı olarak kaldırmaya devam edecektir. Flash'ı 2020'nin sonuna doğru tamamen Chrome'dan kaldıracağız.

Bugün Flash kullanan bir siteyi düzenli olarak ziyaret ediyorsanız, bunun sizi nasıl etkilediğini merak ediyor olabilirsiniz. Site açık web standartlarına taşınırsa, artık o sitede Flash çalıştırma istemlerini görmemeniz dışında fazla bir fark görmemelisiniz. Site Flash kullanmaya devam ederse ve siteye Flash'ı çalıştırma izni verirseniz, 2020'nin sonuna kadar çalışır.

Web'in Flash'tan bağımsız olmaya hazır olduğundan emin olmak için Adobe, diğer tarayıcılar ve büyük yayıncılarla çok yakın bir çalışma yapılması gerekiyor. Adobe'nin bugünkü duyurusunu destekliyoruz ve web'i daha da iyi hale getirmek için herkesle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri