Çok sayıda Instagram kullanıcısı, sabah kesintisinden sonra hesaplarının askıya alındığını bildirdi

En sevdiğiniz web sitesini kontrol etmekten ve bir nedenden dolayı kapalı olmasından daha sinir bozucu çok az şey vardır. Çoğu zaman, site hızla iyileşir ve gününüze devam edebilirsiniz. Ancak bazı Instagram kullanıcıları, rastgele silinmiş veya askıya alınmış gibi görünen hesaplarına erişim sağlamak için yaklaşık sekiz saat geçmesine rağmen hala bekliyor.

Web sitesi kesintisi izleyici Downdetector, bu sabah kullanıcıların Instagram'a erişimini kaybettiğine dair raporlarla dolup taşmaya başladı. Binlerce kullanıcının etkilendiği görülüyor. Instagram'ın destek ekibi, platformun belirtilmemiş "sorunları" olduğunu kabul etti.

Kesinti Pazartesi günü saat 9'da EDT'de başladı. Birçok kullanıcı, topluluk kurallarını ihlal ettiklerini söyleyen keyfi askıya alma bildirimleri de dahil olmak üzere çeşitli sorunları bildirerek Twitter'a gitti. Diğerleri, giriş yapmayı denediklerinde "kullanıcı bulunamadı" hatası aldıklarını iddia etti. Başarılı bir şekilde oturum açabilen birkaç kişi, takipçi sayılarının çok düştüğünden şikayet etti.

İlk bildirimlerden yaklaşık bir saat sonra Instagram, sitenin sorun yaşadığını doğruladı, ancak bunun nedeni veya normal çalışmaya ne zaman devam edeceği hakkında daha fazla bilgiye sahip değildi. Birçok kullanıcı yeniden erişim elde ettiğini bildiriyor, ancak diğerleri yayından itibaren hala sorun yaşıyor.

Kesinti derecesini tespit etmek zordur. Downdetector, zirvede 7.500'den fazla şikayet kaydetti, ancak bunlar yalnızca siteye gidip bir kesinti kaydetme zahmetinde bulunan insanlardan gelen raporlar. Ayrıca yerelleştirilmiş gibi görünmüyor. Twitter'daki şikayetler arasında Kuzey ve Güney Amerika ile Avrupa ve Asya'daki birçok bölgeden kullanıcılar yer alıyor.

Şimdiye kadar Instagram, karşılaşılan hatalar için herhangi bir açıklama yapmadı. Algılanan etkilerden bazıları - özellikle rastgele askıya almalar - özellikle kesinti ile ilgili görünmüyor. Bir kullanıcı, bu şeylerin haftalarca hatta aylardır düzenli olarak gerçekleştiğine dikkat çekiyor.

Kesintiler, herhangi bir internet sitesi için nispeten yaygındır. Bazıları, genellikle bir saatten fazla çalışmayan rutin bakım gibi planlanmıştır. Diğerlerinin bilinmeyen nedenleri vardır, ancak genellikle birkaç saat içinde oldukça hızlı bir şekilde temizlenir.

Bilgisayar korsanları tarafından başlatılan kasıtlı DDoS saldırıları bazen en uzun süreli kesintilere neden olur. Burada durum böyle görünmüyor, ancak bu noktada sekiz saat sürüyoruz, sorun yalnızca kısmen çözüldü ve Instagram İletişimlerinden başka bir haber yok.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.