DERNEĞİMİZ 107. YILLIK BÜYÜK BİR ÇINAR'DIR...

26 Ağustos 1915 tarihinde, Birinci Dünya savaşı sonunda Çanakkale ve diğer savaş bölgelerinden İstanbul’a gelip ihtiyaçlarını karşılayamayan ve memleketlerine dönemeyen yaralı askerlerin memleketlerine dönmelerinin sağlanması, eksik uzuvlarının yerine tahtadan yapılma protezlerin taktırılması, giydirilmeleri ve harçlıklarının sağlanması amacı ile Harbiye Nazırı Enver Paşanın talimatları ile İstanbul Merkez Kumandanı Miralay Cevdet bey ve on bir arkadaşı tarafından Malul ini Uzata Muavenet Hayeti ismi ile kurulmuştur.

Zaman içerisinde derneğimiz dışında birçok Malul Gazi ve Şehit Dul ve Yetimleri dernekleri kurulmuş ve bir nevi dernek enflasyonu ortaya çıkmıştır.Aynı amaç uğruna faaliyet gösteren bu derneklerin 18 Haziran 1983 gün ve 18081 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2847 Sayılı Kanunla Kamu yararına çalışan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği adı altında birleşmeleri hüküm altına alınmıştır.

Böylelikle Derneğimiz 2847 Sayılı Kanunla Kurulu bir dernek olarak 1984 yılından bu tarihe çalışmalarını sürdürmektedir.

Derneğimiz Şehit Ailelerimize ve Gazilerimize hizmet vermeye aktif bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir.

Şubemizin kurulduğu günden bu güne Faaliyetlerimizi ve üyelerimizi destekleyen tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarına, Ulusal ve Yerel Basın kuruluşlarına ve Vatandaşlarımıza Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Iğdır Şubesi olarak teşekkür ediyoruz.

Bu vesile ile de Anadolu Selçuklu Devletini Baş Komutanı Alparslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları İle Bütün Şehitlerimizi, hayatlarını kaybeden Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

            Gazi Orhan SEVERLİ 

 Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Iğdır Şubesi Başkanı

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri