Ders Saatlerinde Radikal Değişiklik: Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de Yayınlandı

Türkiye genelinde eğitim kurumlarında önemli bir değişiklik yaşandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan ortak bir kararla ders ve ek ders saatlerinde önemli revizyonlar gerçekleştirildi. Bu önemli değişiklikler, Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim faaliyetlerinde uygulanacak ders ve ek ders saatlerine yönelik alınan kararda, 7. maddeye yapılan değişiklik dikkat çekiyor. Bu değişiklikle, 'her 5 saat ders için 1 saat daha' ibaresi 'her 2 saat ders için 1 saat daha' olarak revize edildi. Bu, öğrencilere daha etkili bir eğitim süreci sunmayı hedefleyen bir adım olarak değerlendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı da ders ve ek ders saatlerinde önemli bir düzenlemeye gitti. Bakanlığın yönetici ve öğretmenlerin ders saatlerine ilişkin kararında yapılan değişiklikle, 9. maddeye eklenen ibareyle 'her 5 saat ders için 1 saat daha' ifadesi 'her 2 saat ders için 1 saat daha' olarak değiştirildi. Ayrıca, aynı kararın 16. maddesi üçüncü fıkrası ile öğretmenlerin toplam haftalık ders saatlerinde de revizyona gidildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı da bu değişikliklere paralel olarak ek ders saatlerine ilişkin esaslarında değişikliğe gitti. Cumhurbaşkanı kararı ile yürürlüğe konulan Gençlik ve Spor Bakanlığı ek ders saatleri esaslarına yönelik kararda, 6. maddeye eklenen ifadeyle 'Her 5 saat ders için 1 saat daha' ifadesi 'her 2 saat ders için 1 saat daha' olarak güncellendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ders ve ek ders saatlerine ilişkin esaslarında değişiklik yaparak Resmi Gazete'de duyurdu. Ders görevi verilenlere fiilen her 4 saat ders için 1 saat daha hizmetlere destek görevi karşılığında ayrıca ek ders ücreti ödenecek şeklindeki düzenleme, öğretmenlere ekonomik anlamda destek sağlamayı amaçlıyor. Bu güncellemelerle birlikte Türkiye genelinde eğitim sistemi daha verimli ve öğrenci odaklı bir yapıya kavuşmuş oldu.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.