Disney +, Netflix karıştırırken yaklaşık 8 milyon yeni abone ekledi

Disney, 2 Nisan'da sona eren çeyrekte, aynı adı taşıyan yayın hizmetine 7,9 milyon yeni abone ekleyerek ABD ve Kanada'daki toplam ödeme yapan müşteri sayısını 44,4 milyona çıkardı. Karşılaştırma için Netflix, en son kazanç raporunda 200.000 abone kaybettiğini söyledi.

Kaybına rağmen Netflix , kitaplarda yaklaşık 222 milyon ödeme yapan müşteriyle rekabette önemli bir liderliği koruyor. Şirket, mevcut çeyrekte birkaç milyon daha fazla abone düşürmeyi bekliyor, ancak yine de herkesin kilometrelerce önünde olacak. Örneğin, son çeyreğin sonunda küresel HBO Max ve HBO abonelerinin toplamı 76,8 milyona ulaştı.

Disney+' ın şu anda dünya çapında 137,7 milyon abonesi var, bu da yıldan yıla yüzde 33'lük bir artış. Disney'in diğer büyük yayın platformları ESPN+ ve Hulu, abone sayısını sırasıyla 22,3 milyon ve 45,6 milyona çıkardı. Toplu olarak, Disney'in DTC hizmetlerinin artık 205 milyonun üzerinde abonesi var.

Disney, bir müşteriyle yaptığı lisans anlaşmasını erken feshedip söz konusu içeriği kendi hizmetine taşımak için 1 milyar dolar harcadıktan sonra bile gelirini yüzde 23 artırdı. Disney, anlaşmanın hangi şirketle olduğunu söylemedi, ancak hem Variety hem de The Hollywood Reporter , bunun muhtemelen Netflix olduğuna inanıyor.

Büyümeyle bile Disney, Wall Street'in tahminlerinin altında kaldı. Analistler 20.05 milyar dolar gelir bekliyorlardı ama Disney sadece 19.25 milyar dolar elde etti. Düzeltilmiş kazançlar, Wall Street'in beklediğinden daha az, hisse başına 1,08 dolardan giriş yaptı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri