DuckDuckGo'nun gizlilik odaklı e-posta hizmeti artık herkese açık

DuckDuckGo'nun E-posta Koruması, öncelikle e-posta izleyicilerini engellemeye ve e-posta adresinizi şirketlerden korumaya odaklanır. Kullanıcılar kişisel bir @duck.com e-posta adresi oluşturabilir ve DuckDuckGo, kullanıcıların gelen kutusuna iletmeden önce gelen iletilerdeki gizli izleyicileri kaldırır.

DuckDuckGo bu hafta E-posta Korumasının herkese açık olduğunu duyurdu. Bu ücretsiz e-posta yönlendirme hizmeti, gizli izleyicileri engeller ve kullanıcıların e-posta adreslerini gizlemelerine yardımcı olur.

Kapalı E-posta Koruması Beta geçen yıl başlatıldı ve beta testçilerinin e-postalarının yaklaşık %85'inin gizli izleyiciler içerdiğini tespit etti. İzleyiciler, şirketlerin konumunuz, e-postanın ne zaman açıldığı ve hangi cihazın kullanıldığı gibi hassas bilgileri toplamasına olanak tanır. Bu bilgiler daha sonra hedeflenen reklamlar gibi şeyler için kullanılır veya üçüncü bir tarafla paylaşılır.

Ek bir koruma katmanı olarak, kullanıcılar anında benzersiz özel adresler oluşturabilir, bu da daha sonra kişisel @duck.com e-posta adreslerini gizler. Özel adresler sınırsızdır, bu nedenle kolayca devre dışı bırakılabilir ve rastgele oluşturulan yenileriyle değiştirilebilir; bu, kullanıcıya yüksek düzeyde anonimlik sağlar.

DuckDuckGo uzantısı bir tarayıcıda bir e-posta alanı algıladığında, kullanıcılara kişisel veya özel @duck.com e-posta adreslerini kullanma seçeneği sunar. Bu nedenle, kişisel e-posta adresi, arkadaşlar ve meslektaşlar gibi güvenilir taraflarla paylaşılmak üzere tasarlanırken, özel e-posta adresi, ücretsiz bir bültene kaydolmak gibi, kullanıcılar adreslerinin ele geçirilmiş olabileceğinden şüphelendiğinde kullanılabilir.

DuckDuckGo, kapalı beta açıldığından beri hizmette sürekli iyileştirmeler yapıyor ve birkaç yeni özellik ekliyor. Bağlantı İzleme Koruması, bir e-postadaki bir bağlantıya tıklandığında kullanıcıların korunmasını sağlayarak bir şirketin e-posta adresi gibi kişisel verilere erişmesini engeller.

Daha Akıllı Şifreleme, bağlantının DuckDuckGo'nun yükseltilebilir listesinde olması koşuluyla, HTTP bağlantılarını güvenli HTTPS bağlantılarına yükseltir. Kullanıcılar artık @duck.com e-posta adresleriyle de yanıt verebilir, ancak DuckDuckGo "e-postanın yönlendirme adresini veya başka herhangi bir kişisel tanımlayıcıyı içermeyeceğinin garantisi yoktur" diyor.

Masaüstü kullanıcıları, tarayıcılarına DuckDuckGo Privacy Essentials uzantısını ekleyerek ve e-posta hizmetine giderek beta sürümünü deneyebilir. Chrome, Firefox, Edge ve Brave şu anda desteklenmektedir. Mac kullanıcılarının DuckDuckGo for Mac'i (şu anda beta sürümünde) alması gerekecek. iOS ve Android kullanıcıları, DuckDuckGo mobil uygulamasının en son sürümünü indirerek ve Ayarlar'da "E-posta Koruması"nı seçerek hizmete erişebilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.