Eğitimde Toplumsal Katılım Vurgusu: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziosmanpaşa'daki Ömer Halaç Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, eğitimin sadece devletin, bakanlığın ve öğretmenlerin sorumluluğunda olmadığını vurgulayarak, "Toplum bütün katmanlarıyla sistemin içerisine dahil olmalı" dedi.

Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki son 20 yılda Türkiye'de gerçekleştirilen eğitim atılımlarını övdü. Derslik, okul ve öğretmen ataması sayısının ikiye katlandığını belirten Tekin, eğitimin sadece devletin, bakanlığın ve öğretmenlerin görevi olmadığını, toplumun da bu sürece katkı sağlaması gerektiğini dile getirdi.

"Çocuklarımıza okula başladıkları zaman aile terbiyesi, anne-baba sevgisi, vatan sevgisi gibi kavramları mutlaka kazandıracağız." diyen Tekin, eğitimin temel parçasının evdeki yaşantı olduğunu vurgulayarak, ebeveynlere büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. Ayrıca, çocukların dijital bağımlılığı, obezite gibi sorunlarda ebeveynlerin rolünü ön plana çıkardı.

Yerel yönetimlerin katkısını önemseyen Tekin, yerel yönetimlerin okul yapım sürecine destek olmaları halinde daha fazla okul inşa edilebileceğine dikkat çekti. Yerel seçimlere yaklaşırken, seçmenlerden eğitim-öğretim sürecine destek olma sözü ve vaadi alınması gerektiğini belirterek, "Herkes taşın altına elini sokmalı" dedi.

Programda Engelliler Haftası'nı da değerlendiren Tekin, engellilerin yaşadıkları zorlukların aşılması için Cumhurbaşkanı'nın talimat verdiğini ve toplumun her kesiminden destek istediğini belirtti. Ayrıca, herkesin bir şekilde engelli olduğunu ve eğitime ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bakan Tekin, konuşmasının ardından Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından kendisine hediye edilen tablo ve kitapları kabul etti. Program, okulun kurdele kesimiyle sona erdi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
10 May 2024 12:04 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
1 May 2024 15:10 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
30 Nis 2024 3:51 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
28 Nis 2024 16:26 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri