Epic Games, Google'ın Bandcamp'i Play Store'dan çıkarmasını engellemeye çalışıyor

Bandcamp müzik hizmetini aldıktan iki aydan kısa bir süre sonra Epic Games kendini savunmaya geliyor gibi görünüyor. Ancak bu durum, Epic'in mobil platform sahipleriyle yaptığı savaşlarla mükemmel bir uyum içindedir. Sadece Bandcamp'ı haçlı seferinde mi kullanıyor, yoksa çıkarları çakıştı mı?

 

Bu hafta, Epic Games ve yakın zamanda satın aldığı Bandcamp, Google'ın müzik uygulamasını yalnızca Google'ın ödeme sistemi aracılığıyla dijital ödemeleri işlemeye zorlayacak olan politika değişikliklerine karşı çıktı. Bandcamp kurucu ortağı ve CEO'su Ethan Diamond, bunun müzik hizmetinin asıl amacı ile uyumsuz olduğunu söyledi. Mart ayı başlarında Bandcamp'ı satın almak için anlaşmaya varan Epic, aynı düşünceyle bir California mahkemesine dava açtı .

 

Şu anda Bandcamp, Android uygulamasında dijital müzik satın alımlarını mevcut ödeme sistemi aracılığıyla işliyor ve bu da satış gelirinin yüzde 82'sini sanatçılara geçirmesine olanak tanıyor. Bazı promosyonlar sırasında, tüm satış gelirlerini sanatçılara verir, bu nedenle hizmet indie müzisyenler arasında popülerdir.

Apple kullanıcıları yalnızca müzik dinleyebilir, fiziksel ortamda satın alabilir veya ürün satın alabilir. Bandcamp'ın iOS uygulaması, Apple'ın gerekli gelir kesintisi şirketin bu kadar cömert olmasını imkansız kıldığı için dijital satın alımları hiç işlemez. Epic veya mahkeme sistemi bir uzlaşma sağlamadığı sürece Android uygulaması bu şekilde sona erebilir.

 

Şimdiye kadar Google'ın ödeme sistemi Play Store uygulamalarında dijital müzik satın almaları için zorunlu değildi, ancak bu istisna 1 Haziran'da sona eriyor . Daha sonra Google, Bandcamp uygulamasının dijital satın alma gelirinin yüzde 10'unu alacak. Epic ve Bandcamp, bunun, ikincisini tüketicilere ekstra maliyeti aktarmaya (sanatçılardan kesinti yapmak onlar için başlangıç ​​noktası değildir), Bandcamp uygulamasını kaldırmaya veya iOS uygulaması gibi dijital satın alımlar olmadan çalıştırmaya zorlayacağını söyledi.

Epic'in mahkeme dosyası, Google'ın politikalarını tekelci ve hatta yasa dışı olarak tanımlıyor. Epic'in Apple'ın ödeme sistemini kullanmadan Fortnite'ın mobil sürümünü çalıştırma hakkı için Apple'a karşı yasal savaşında kullandığı dili yansıtıyor .

 

Epic, bu mücadeleyi çoğunlukla kaybetmesine rağmen, dünya çapındaki hükümetler, uygulamaları platform sahiplerinin ödeme sistemlerini kullanmaya zorlamaya karşı yasalar çıkarmaya başlıyor. Geçen ayın sonlarında Hollandalı düzenleyiciler , Apple'ın yerel flört uygulamalarının üçüncü taraf ödeme işlemcilerini kullanmasına izin vermesini zorunlu kıldı . Geçen Ağustos ayında Güney Kore, Google ve Apple'ın ödeme sistemlerini uygulamalara zorlamasını yasaklayan bir yasa çıkardı. Bu tür düzenlemeler, Google'ın yaklaşan politika değişikliğiyle çelişebilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.