Ethereum madencileri son 18 ayda grafik kartlarına 15 milyar dolar harcadı

Yalnızca Ethereum madencilerinin son 18 ayda grafik kartlarına yaklaşık 15 milyar dolar harcadığı bildirildi. Bu rakam, donanım maliyetlerinin bir kısmını telafi etmeye çalışan oyuncular tarafından hem oyun hem de madencilik için kullanılan GPU'ları içermiyor.

Yeni bir rapora göre, Ethereum madencileri son 1,5 yılda GPU'lara yaklaşık 15 milyar dolar harcadı. Bu sayı, bir madencilik teçhizatı için gerekli olan CPU'ların, anakartların, PSU'ların ve diğer bileşenlerin maliyetini içermez. Veriler, kripto madenciliği donanımını satın alma ve yenileme konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Bitpro Consulting'den geliyor.

2020'nin sonlarında, birçok kripto para birimi ciddi bir fiyat artışı gördü ve milyonlarca insanın hızlı para kazanmak amacıyla Ethereum madenciliği yapmak için perakende olarak grafik kartı satın almasına yol açtı. Aynı zamanda, AMD ve Nvidia, öncekilere kıyasla büyük bir performans artışı sağlayan ve birçok oyuncunun yükseltmek istemesine neden olan yeni nesil GPU'larını piyasaya sürdü.

Talep, arzı çok aştı ve donanım yüzücülerinin sorunu daha da kötüleştirmesiyle birlikte fiyatlar fırladı. Jon Peddie Research'e göre, eklenti grafik kartlarının ortalama satış fiyatı 2019'da 400 doların biraz üzerindeyken geçen yıl neredeyse 800 dolara çıktı.

Madenciliğe erken başlayan insanlar yatırımlarından büyük karlar elde ettiler. Bununla birlikte, Ethereum geçen yılki zirvesinden bu yana yüzde 80'in üzerinde değer kaybetti ve birçoğunun maliyetleri telafi etmek için mücadele etmesine neden oldu. Bloomberg, 30.000 dolarlık donanım yatırımından şimdiye kadar yalnızca 5.000 dolar değerinde kripto kazanan bir adam hakkında bilgi verdi.

Ethereum, bir hisse kanıtı modeline geçtikten sonra, GPU madencileri artık kripto para birimini çıkaramayacak. Geliştiriciler, hareketin Ağustos ayında gerçekleşeceğini iddia etse de, bir kez daha ertelenebilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.