Fransa Alpleri'ndeki Bıçaklı Saldırıda Çocuklar Dahil 9 Kişi Yaralandı

Fransa Alpleri'nde gerçekleşen bıçaklı saldırıda, çocuklar dahil olmak üzere toplamda 9 kişi yaralandı, olay ülkeyi sarsarken güvenlik güçleri soruşturma başlattı.

Fransa Annecy'de meydana gelen bıçaklı saldırıda, çocukların da aralarında bulunduğu toplam 9 kişi yaralandı.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, Annecy'de meydana gelen bıçaklı saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırganın çok sayıda kişiyi, aralarında çocukların da bulunduğu, yaraladığını ve polisin hızlı müdahalesi sonucunda şahsın yakalandığını belirtti.

Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, Annecy'de gerçekleşen bıçaklı saldırıyla ilgili açıklamasında, saldırganın polis tarafından yakalandığını vurgulayarak, çok sayıda kişinin, aralarında çocukların da bulunduğu, saldırıda yaralandığını ifade etti.

YARALILARDAN 3'ÜNÜN DURUMU KRİTİK

Güvenlik yetkilileri, saldırıda yaralanan en az üç kişinin durumunun kritik olduğunu bildirirken, polis, zanlının İsveç'te mülteci statüsüne sahip 31 yaşındaki bir Suriyeli olduğunu doğruladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin'in bölgeye giderek olayla ilgili incelemelerde bulunacağı haberi doğrultusunda, bakanın olayın ayrıntılarını araştırmak ve değerlendirmek amacıyla saha çalışmalarına katılacağı belirtildi.

MACRON: KORKAKÇA BİR SALDIRI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıya ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında, Annecy'deki saldırının kesinlikle korkakça bir eylem olduğunu vurgulayarak, çocuklar ve bir yetişkinin yaşam ile ölüm arasında olduğunu ifade etti. Ulusun bu olay karşısında şok içinde olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, düşüncelerinin saldırıya maruz kalanlar, aileleri ve acil servislerle birlikte olduğunu dile getirdi.

Polis yetkilileri tarafından yapılan ilk açıklamada, saldırıda 8 kişinin yaralandığı ve bu yaralananların çocuklar olduğu, yaşlarının yaklaşık 3 olduğu belirtilmişti. Ancak daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzeltmeyle birlikte yaralı sayısı 4 çocuk ve 2 yetişkin olduğu bilgisi paylaşıldı.

Saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken, olayın nedenine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, durumun kontrol altına alındığını ve yaralıların tedavi altında olduğunu ifade ederek, aktif bir şekilde olayı incelediklerini belirtti.

ÇOCUKLARIN DURUMU KRİTİK

Perşembe günü düzenlenen basın toplantısında, Annecy Savcısı Line Bonnet-Mathis, saldırıda yaralanan dört çocuğun 22 ay ile 3 yaş arasında olduğunu ve çocukların durumunun kritik olduğunu açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Paris'te Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nde (OECD) gerçekleştirdiği konuşmada, saldırıda yaralanan dört çocuktan birinin İngiliz uyruklu olduğunu ifade etti. Bakan Cleverly, bu üzücü olayın bir İngiliz vatandaşını da etkilediğini belirterek, durumu yakından takip ettiklerini vurguladı.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.