Geleceğin Akıllı Telefonlarında Görmek İstediğimiz 6 Özellik

Birçoğu akıllı telefonların zirve yaptığına inanıyor, ancak hala geliştirebilecekleri birçok alan var. İşte gelecekte görmek istediğimiz şey.

2000'lerin başındaki ikonik Nokia 3310'dan 2022'nin en yeni Galaxy S22 Ultra'sına kadar, akıllı telefonlar kesinlikle çok yol kat etti. Akıllı telefon inovasyonunun zirveye ulaştığına inanan pek çok kişiyle, bu modern telefonlar bazen sıkıcı görünebilir.

 

Ancak, en iyisinin henüz gelmediğine inanıyoruz; İşte geleceğin akıllı telefonlarında onları kullanma şeklimizi değiştirecek görmek istediğimiz altı özellik.

1. Grafen Pil

Neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının şikayet ettiği bir şey varsa, o da pil ömrüdür. Elbette, telefonunuzun pili 5000 mAh olabilir, ancak yine de lityum iyondan yapılmıştır , bu da zaten yaklaşık üç yıl içinde sorun yaratacak kadar azalacağı anlamına gelir.

 

Karşılaştırıldığında, grafen pil yapmak için çok daha iyi bir malzeme çünkü daha hafif, daha sağlam, daha esnek, daha iletken ve daha yüksek kapasiteye sahip. Bu, tüketiciler için daha ince telefonlar, daha uzun pil ömrü, daha hızlı şarj, daha yavaş bozulma ve daha az aşırı ısınma anlamına gelir.

 

Henüz ana akım bir amiral gemisinin grafen pil taşıdığını görmedik, ancak Samsung'un bir süredir teknoloji üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bu nedenle, önümüzdeki birkaç yıl içinde bir Samsung cihazının grafen pille geldiğini görebileceğimize inanmak için yer var.

2. Geliştirilmiş Ekran Altı Ön Kamera

Galaxy Z Fold 3 , ZTE Axon 30 ve Xiaomi Mix 4 gibi birçok akıllı telefonun ekran altı kamerayla geldiğini gördük , ancak teknoloji hala ana akım amiral gemileri için yeterince iyi olmaktan uzak.

 

En iyi ihtimalle, ideal aydınlatma koşullarında biraz kullanışlı görünen (ancak yine de hayal kırıklığı yaratan bir şekilde bulanık) çekimler yapabilirsiniz, ancak düşük ışıkta veya diğer zorlu koşullarda görüntü kalitesi oldukça hızlı bir şekilde bozulur.

 

Dolayısıyla, bu sınırlamaya karşı koymak için görüntüyü keskinleştirmek ve bulanıklığı azaltmak için agresif görüntü işleme algoritmaları kullanıyoruz. Ancak bu geçici çözümün bir yan etkisi, selfie fotoğraflarınızın ve videolarınızın fazla işlenmiş görünme olasılığının da yüksek olmasıdır.

 

Yazılım tek başına donanım eksikliklerini kapatamaz; ekran panellerini iyileştirmemiz gerekiyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde amiral gemilerinden kaybolacak olan diğer özelliklerin yanı sıra , görmek istediğimiz ön kamera boşluğu.

3. Gerçekten Çerçevesiz Ekran

Gitmesi gereken sadece ön kamera kesimi değil, aynı zamanda çene. Akıllı telefon çeneleri, ekran panelini ana karta bağlayan bileşenin en altta olması nedeniyle oluşur. Bütçe ve orta sınıf telefonların genellikle büyük alt çerçevelere sahip olduğunu görmüş olmalısınız. İyi haber şu ki, bu sorunun çözümünü zaten biliyoruz; Kötü haber ise pahalı olmasıdır.

 

Görüyorsunuz, 2017'de iPhone X'in piyasaya sürülmesiyle Apple, ekran panelini tekrar cihazın içine katlayarak alt çerçeveyi nasıl küçültmeyi başardığını gösterdi. Bu şekilde, ekranı ana karta bağlayan bileşenin altta olması gerekmez, bunun yerine arkasına oturur ve cihaza neredeyse çerçevesiz bir görünüm verir.

 

Apple, alt çerçeveyi çıkarmış olsa da, üst çerçevesi iPhone 13 serisinde rahatsız edici görünmeye devam ediyor. Bu nedenle, Android akıllı telefonların bu yükseltme ile kazanacağı daha çok şey var. Alt çene gitmiş ve ön kamera deliği kaldırılmışken, güzel, tamamen çerçevesiz bir ekran bekleyebilirsiniz.

4. Kablosuz Kablosuz Şarj

Teknoloji sözünü yerine getirmediği için kablosuz şarjı onaylamadığımızı daha önce ifade etmiştik . Herhangi bir pil teknolojisinin nihai amacı, sizi şarj etme zahmeti de dahil olmak üzere pil ömrünüz hakkında endişelenme stresinden kurtarmaktır. Başka bir deyişle, iyi bir pil, onu unutturur.

 

Bugün sahip olduğumuz kablosuz şarj teknolojisiyle, cihazınızın enerji çekmesi için telefonunuzu tek bir yerde, yani şarj yuvasında tutmanız gerekiyor. Cihazı alır almaz şarj durur. İdeal olarak, telefonunuzun hareket etmenize gerek kalmadan şarj olması gerekir.

 

Xiaomi ve Motorola da dahil olmak üzere bazı şirketlerin gerçek kablosuz şarj yeteneklerini sergilediklerini daha önce görmüş olsak da , teknolojinin ticari olarak kullanılabilir hale gelmesi için daha fazla zamana ihtiyacı var. Grafen pil ile birleştiğinde pil sorunları geçmişte kalacak.

5. Daha Az Yazılım

Hemen hemen her teknoloji gadget'ı bloatware ile birlikte gelir. iPhone'lar ve stok Android telefonlar temiz bir yazılım sunarken, daha ucuz Android telefonlar, depolama alanınızı dolduran ve pilinizi tüketmek için arka planda çalışan, önceden yüklenmiş yararsız uygulamalara sahiptir.

 

Bloatware, Çin telefonlarının diğer Android alternatiflerine kıyasla bu kadar ucuz olmasının en belirgin nedenlerinden biridir . Operatörlerin uygulamalarını yazılıma dökmesine izin vererek, OEM'ler donanım marjlarını azaltabilir ve daha fazla satış sağlayabilir.

 

Bütçenize uygun bir telefon alırken tek istediğiniz iyi bir anlaşmaysa, bloatware tolere edilebilir bir acıdır; ancak orta sınıf telefonlar ve amiral gemileri için kesinlikle kabul edilemez. Bu sorunun bir an önce ortadan kalkmasını diliyoruz; bloatware ne kadar azsa o kadar iyidir.

6. Azaltılmış Karbon Ayak İzi

Çevre üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetmeden teknolojiden bahsetmek imkansız ve akıllı telefon endüstrisi bu gerçeğe yabancı değil. Bugün birçok teknoloji devi, üretim sürecinde geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak ve tedarik zincirini yeniden düşünerek karbon ayak izlerini azaltmayı misyonlarının bir parçası haline getirdi. Ve bu iyi bir girişim olsa da, yeterli değil.

 

Daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanmanın yanı sıra, telefonları daha onarılabilir hale getirmemiz ve işletim sistemi güncellemeleri için daha uzun süre destek sunmamız gerekiyor. Örneğin Samsung, 2021 ve 2022 amiral gemileri için doğru yönde atılmış bir adım olan dört yıllık yazılım desteği sunuyor. Ancak yine de Apple'ın cihazları için sunduklarına yakın değil.

 

Modern akıllı telefonlar zaten yeterince güçlüdür ve onları her üç yılda bir değiştirmeniz gerekmez. İnsanlar genellikle eski pil nedeniyle telefonlarını değiştirirler, böylece yeni bir tane satın almadan telefonunuzun tekrar yeni hissetmesini sağlamak için pili değiştirebilirsiniz. Telefonunuzu daha uzun süre kullanmak, karbon ayak izinizi en aza indirmenin en iyi yoludur.

Akıllı Telefonlar İçin En İyisi Henüz Gelmedi

Akıllı telefonlar, zamanımızın en hızlı büyüyen teknolojisi olmasa da biridir. Bir gecede olmayacak olsa da, yukarıdaki özelliklerin tanıtılması bizi mobil teknolojinin bir sonraki çağına itecek: telefonların bir haftaya kadar dayanabileceği, gezegene daha az zararlı olduğu ve gerçekten kesintisiz bir ekrana sahip olduğu bir çağ. ve sorunsuz bir yazılım deneyimi sunar.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri