Genç İnternet kullanıcıları, web aramalarına başlamak için giderek daha fazla TikTok ve Instagram'a yöneliyor

YouTube, sosyal medyanın egemen olduğu bir çağda alakalı kalmaya çalışan Google'ın sahip olduğu tek hizmet değil. Şirketin temel ürünlerinden ikisi olan Arama ve Haritalar, sosyal medyayı hiç düşünmemiş olabileceğiniz şekillerde kullanan gençlerin gözünden giderek düşüyor.

Colorado, Aspen'deki son Fortune Beyin Fırtınası Teknolojisi 2022 konferansı sırasında, Google Kıdemli Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan, yeni İnternet kullanıcılarının alıştığımız aynı beklentilere ve zihniyete sahip olmadığını öğrenmeye devam ettiklerini söyledi.

Yönetici, "Sordukları sorular tamamen farklı" diye ekledi.

Raghavan, Google araştırmalarında, gençlerin yaklaşık yüzde 40'ının öğle yemeği yemek için bir yer ararken TikTok veya Instagram'a yöneldiğini gördüklerini kaydetti. "Google Haritalar'a veya Arama'ya gitmiyorlar" dedi.

TechCrunch Google'a ulaştı ve bir sözcü, Raghavan'ın tahminlerinin 18-24 yaş arası ABD'li İnternet kullanıcıları üzerinde yapılan bir araştırmayı içeren dahili araştırmaya dayandığını doğruladı. Çalışmadan elde edilen veriler henüz kamuya açıklanmadı, ancak sonunda yolunu bulabilir. Google'ın rekabet sitesine daha sonraki bir tarihte.

Yayının doğru bir şekilde vurguladığı gibi, bu Google için ciddi bir sorun haline gelebilir. Şirket, Arama için öneri algoritmalarında ince ayar yapmak ve Haritalar için veri toplamak için onlarca yıl ve sayısız para harcadı. Ayrıca, Arama sorgularına karşı satılan reklamlardan çok para kazanır.

Bununla birlikte, Google'ın oturup dünyanın yanından geçmesini izlemesini beklemeyin. Teknoloji devi, yolculukları boyunca kullanıcılarla buluşmak için perde arkasında sürekli gelişiyor. Raghavan, "Tamamen yeni beklentiler yaratmamız gerekiyor ve bu tamamen yeni… teknoloji temellerini gerektiriyor" dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.