GoldenEye 007'yi dört ayrı monitörle oynamak artık mümkün, ancak size pahalıya mal olacak.

GoldenEye 007, klasik bir birinci şahıs nişancı oyunudur ve tartışmasız Nintendo 64'te yayınlanan en iyi oyunlardan biridir. Hatta 2020'de World Video Game Hall of Fame'e giriş için finalistti, ancak seçilmeyi utanç verici bir şekilde kaçırdı. Oyunu oynayalı neredeyse 25 yıl olmasına rağmen, dört oyunculu, bölünmüş ekran modunda arkadaşlarla oynamanın eğlencesini hala özlüyorum.

GoldenEye 007 yerel çok oyunculu modda oynamak ne kadar eğlenceli olsa da bölünmüş ekran onu biraz geride tutuyordu. O zamanlar bazıları ekran hilesinden şikayet ediyordu ama herkes tüm ekranları görebildiği için hala düz bir oyun alanıydı ve kamp yapmak gibi can sıkıcı taktikleri ortadan kaldırdı. Asıl sorun, oynamakta olduğunuz zaten küçük olan ekranı dört kat azaltmaktı.

Mevcut çok oyunculu oyunlar çağında, herkes internet üzerinden oynadığı için bu bir sorun değil. Ancak bu, GoldenEye'in sorununu çözmez. Şimdiye kadar, birden fazla konsolla bile, bölünmüş ekrana sahip olmadan dört oyuncuyu birbirine bağlamanın bir yolu yok.

İngiltere'nin Bilgi İşlem Tarihi Merkezi, tek bir N64 konsolu kullanarak dört monitörde GoldenEye 007 oynamanın bir yolunu tasarladı . İşlem, video sinyalinin bölünmesini ve her birinin görüntü çıkışının bir köşesine sahip olacak şekilde görüntünün ayarlanmasını içerir. Müzenin ekranları nispeten küçüktür, ancak teorik olarak daha büyük monitörler kullanabilirsiniz.

Sadece bir uyarı var. Müze, yaklaşık 10.000 dolar değerinde ekipman kullanmak zorunda kaldı. Muhtemelen donanım zaten elindeydi, ancak çoğumuzun yapması muhtemel değil. Bu yüzden GoldenEye'ı ayrı ekranlarda oynamak çoğumuz için hala imkansız - en azından şimdilik.

Ancak Ocak ayında GoldenEye 007'nin Xbox'a geleceğine dair söylentiler su yüzüne çıktı . Bir remaster mı yoksa sadece orijinalin bir limanı mı olacağı belli değildi. Ertesi ay, Giant Bomb'dan Jeff Grubb , Xbox ve Nintendo Switch'e bir remaster geleceğine dair resmi bir duyuru alabileceğimizi tahmin etti.

Microsoft'un, Microsoft'un sahibi olduğu Rare'i Xbox Live Arcade için yeniden düzenlemesi için zaten görevlendirdiğini düşündü. Nadir oyunu bitirdi, ancak karmaşık lisans sorunları nedeniyle bağlandı - MGM, GoldenEye film lisansına ve Nintendo oyun lisansına sahip. Güya karışıklık çözüldü ve oyun bu yıl her iki platforma da gelecek, yani yakında bir duyuru gelecek.

Tabii ki, bunların hepsi sadece varsayım, bu yüzden günlük sodyum dozunuzla birlikte alın. Bununla birlikte, bir liman yerine bir yeniden düzenleme işlerindeyse, uygun çok oyunculu oyun görebiliriz. Yine de bu iyi bir şey mi yoksa kötü bir şey mi?

Olayları nasıl gördüğünüze bağlı olarak iyi veya kötü olabilir. Bir yandan, özellikle 4K remaster ile ekran boyutu artık bir sorun olmayacaktı. Öte yandan, başkalarının ne yaptığını görememek, kampçılara, gerçek dolandırıcılara ve saçma sapan tuzaklara katlanmak demektir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri