Google Haritalar yakında trafik ışıklarını, dur işaretlerini ve geçiş ücretlerini gösterecek

Google Haritalar, insanlar akıllı telefonları arabalarda kullanmaya başladığından beri muhtemelen varsayılan navigasyon aracı olmuştur, ancak her zaman iyileştirme için yer vardır. Uygulama yakında daha detaylı bilgiler gösterecek ve mobil cihazlardan daha kolay ulaşılabilecek hale gelecek.

 

Google Haritalar'a gelen birkaç eklemeden ilki, sürücülerin bir seyahatin ne kadara mal olacağını daha iyi planlayabilmeleri için geçiş ücretleri hakkında bilgilerdir. ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya'daki Android ve iOS kullanıcıları, bu ayın ilerleyen saatlerinde navigasyonu açmadan önce varış noktaları için tahmini otoyol ücretlerini görebilir. Google daha sonra daha fazla ülke ekleyecektir.

 

Google Haritalar, daha önce bahsedilen bölgelerde 2.000 yoldan geçerken geçiş ücreti fiyatlarını tahmin etmek için yerel otoyol geçiş yetkililerinden alınan bilgileri kullanacaktır. Seçilen ödeme yöntemini ve haftanın gününü hesaba katacaktır. Kullanıcılar ayrıca Google Haritalar'a ücret ödemeden rota seçmesini ve geçiş ücretlerini navigasyondan gizlemesini söyleyebilir.

Önümüzdeki haftalarda, Google Haritalar'da yapılacak başka bir iyileştirme, Android, iOS, Android Auto ve CarPlay'deki kullanıcılara bir yolculuğun ne kadar sürebileceği konusunda daha iyi bilgi vermek için trafik ışıkları ve dur işaretleri getirecek.

 

Binaların ana hatlarını eklemek, konumları daha tanınabilir hale getirmeli ve belirli şehirlerde Google Haritalar, yolun şeklini daha doğru bir şekilde gösterecektir. Ancak şirket, bu gelişmiş ayrıntıları hangi şehirlerin veya ülkelerin göreceğini belirtmedi.

Araç içi navigasyon deneyimi, Google'ın iyileştirmeyi planladığı tek şey değil. Birkaç hafta içinde navigasyon, iPhone'dan bağımsız olarak Apple Watch'ta çalışacak. Geliştiriciler Google Haritalar'ı Spotlight, Siri ve Kısayollar ile daha iyi entegre edeceklerinden, bu yazın ilerleyen saatlerinde iOS'ta sesli komutlarla navigasyon bilgilerini getirmek daha kolay hale gelecek. Bir noktada, geliştirilmiş widget'lar, iOS'ta Google Haritalar'a daha hızlı ulaşmanın başka bir yolu olacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri