Google Japonya, çok işlevli, beş fit uzunluğunda Gboard klavyesini gösteriyor

Klavyenizin çok geleneksel olduğunu mu düşünüyorsunuz? Dakika başına kelime sayınızı tek rakamlara düşürmek mi istiyorsunuz? Google Japonya, tüm tuşları tek, çok uzun bir satıra yerleştiren bir klavye olan Gboard çubuğuyla yanıt veriyor.

GBoard çubuk versiyonu klavyesi, elbette, şirketin piyasaya sürdüğü gerçek bir üründen çok şakacı bir projedir - Google Japonya, bir 3D yazıcıya erişimi olan herkesin bir tane yazabilmesi için tüm teknik özellikleri bir Github sayfasına ekledi.

İlgili video, klavyenin 'anahtar' kısmına yıllarca odaklandıktan sonra, Google Japan'ın Japonca'da personel veya çubuk anlamına gelen "tuşun yanında" ne olduğuna bakmak istediğini açıklıyor. Tasarımcılar, silaha benzeyen 65 inç uzunluğunda bir çubuk tasarladılar.

Tuhaf bir şekilde uzun olmasına rağmen, tasarımcılar, klavyenin tek bir tuştan yalnızca biraz daha geniş olduğu için, alt kısmında küçük bir boşluk bulunan darmadağın masalar için ideal olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca temizlemesi kolay ve görünüşe göre kediler tarafından basılma olasılığı daha düşük.

Klavye, düz bir çizgide bir QWERTY düzeni kullanır, bu nedenle, sağ tuşa anında basmak için yıllarca kas hafızasını kullanmak yerine, kullanıcılar her tuşun soldan kaç harf yerleştirildiğini (G 16'dır) veya belki de fiziksel mesafeyi hatırlayabilir. —S 23 cm'dir—basit! Ve birden fazla kişi aynı anda kullanabilir, bu kulağa korkunç geliyor.

Kendin Yap projesi olarak, inşaatçılar klavyeyi istedikleri gibi özelleştirebilir, böylece yazmaktan daha iyi bir kullanım bulabilirsiniz; Google Japonya, gelecekte RGB kaplı bir oyun sürümü geliştirebilir. Ayrıca, fiziksel özellikleri, büyüyen ailenizin boyunu kaydetmek için bir cetvel, ip cambazları için bir denge direği veya mobilyaların altına sıkışmış eşyalara ulaşmak için bir araç olarak iki katına çıktığı anlamına gelir. Hatta ucuna bir ağ bağlayarak çevre birimini bir böcek yakalayıcıya dönüştürebilirsiniz.

Kendi çok işlevli çubuk benzeri klavyenizi yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere buradan göz atın.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.