Google türktelekom ile anlaştı

Google suncularını Türkiye'ye getirme kararı aldı ve bunun için Türk Telekom ile anlşma sağladı.

 

Goole ve Türk Telekom anlaşmasında 2020 yılında Türkiye'deki Google internet trafiğinin %50'si Türkiye'deki sunucularda yönetilecek.

 

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre geçtiğimiz dönemde Facebook sunucularını Türkiye’ye getirmek için hummalı bir çalışma içerisinde bulunan Türk Telekom, şimdi benzer bir hamleyi Google ile gerçekleştirmiş durumda ve 16 Aralık Pazartesi (dün) imzalanan anlaşma ile bu önemli çalışmanın ilk resmi adımı atılmış durumda. İmzalanan bu anlaşma, Google sunucularının Türkiye’ye kurulması ile sonuçlanacak.

 

Türk Telekom, Facebook ile hakikatleştirdiği çalışmalar sonucunda Türkiye’deki Facebook, Messenger, WhatsApp ve Instagram kullanıcılarının Facebook servislerine daha süratli bir biçimde bağlanabilmeleri için Facebook sunucularını İstanbul’daki Türk Telekom merkezinde ulaşıma açmıştı. 

 

Süreç şu anda teknik analiz çalışmalarının reelleştirildiği evrede. Google sunucuları ilk etapta 8 ayrı merkeze kurulacak. Trafik idaresinin Türk Telekom tarafından yürütüleceği bu 8 ayrı merkezdeki sunucuların montaj çalışmaları, 2020 senesinin ilk çeyreğinde başlayacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri