Google ve ABD hükümeti, açık kaynaklı çipler yapmak için ortak

Google ve ABD hükümeti, üniversitelerin ve yeni başlayanların yenilikçi fikirlerle çılgına dönmesine izin vermek için açık kaynak modelini benimseyerek yeni yarı iletken cihazların tasarımını ve üretimini hızlandırmak istiyor. İşbirliğine dayalı araştırma ve geliştirme anlaşması, Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nün (NIST), araştırmacıların ve şirketlerin uygulamalarında kullanmakta ve uyarlamakta özgür olacakları açık kaynaklı çipler tasarlamasına, geliştirmesine ve üretmesine olanak tanıyacak.

ABD Ticaret Bakanlığı ile Google arasındaki yeni bir anlaşma, yeni çip tasarımları ve yeniliklerde bir artışa yol açabilir. DoC'ye göre, Google-NIST ortaklığı yarı iletken endüstrisindeki en acil sorunlardan birine yanıt veriyor: büyük şirketler yeni çiplere ve tasarımlara hazır erişime sahipken üniversiteler, araştırmacılar ve küçük işletmeler bir şeyler yaratmaya çalışırken büyük bir engelle karşı karşıya kalıyor. yeni. Kısıtlamalar veya lisans ücretleri olmadan kullanılabilen açık kaynaklı bir çip tasarımı, yeniliği hızlandırmalı ve maliyetleri önemli ölçüde düşürmelidir.

Anlaşma, NIST'in birçok araştırma ortağıyla (Michigan Üniversitesi, Maryland Üniversitesi, George Washington Üniversitesi, Brown Üniversitesi, Carnegie Mellon ve diğerleri) Minnesota'da Skywater Technology tarafından üretilecek yeni çip tasarımları sağlayacağını belirtiyor. Google, ilk üretim maliyetini finanse edecek ve ilk üretim çalıştırmasını da sübvanse edecektir.

ABD hükümetinin amacı, araştırma ve geliştirme için yeni ve uygun fiyatlı bir yerel çip tedariki yaratmak, araştırmacıların ve yeni başlayanların "yenilikçi potansiyelini açığa çıkarmanın" bir yolu.

NIST direktörü Laurie E. Locascio'ya göre, işbirliği yeni CHIPS Yasası mevzuatının yürürlüğe girmesinden önce planlandı ve bu, hükümet, endüstri ve akademisyenin ABD'nin teknoloji liderliğini koruma ortak hedefi için nasıl birlikte çalışabileceğinin bir örneği. sanayi.

NIST planlarında, yeni bellek cihazları, nanosensörler, biyoelektronik ve yapay zeka ve kuantum hesaplama için çipler gibi farklı uygulamaları güçlendirmek için Google ile ortaklaşa yaklaşık 40 benzersiz çip tasarımı finanse edilecek. Açık kaynak tasarımları, araştırmacıların yeni fikirlerle çılgına dönmesine ve kısıtlama olmaksızın veri paylaşmasına izin verecek.

Google Kamu Sektörü CEO'su Will Grannis, yeni girişimi sunarken Mountain View şirketinin "açık kaynakta liderliğin uzun geçmişine" dikkat çekiyor. Kamu ve özel kurumlar birbirlerinin çalışmalarını yineleyebilecek, böylece nanoteknoloji ve yarı iletken araştırmalarındaki yenilikleri demokratikleştirebilecekler. Yongalar Skywater dökümhanesinde endüstri standardı 200nm gofret diskler kullanılarak üretilecek ve üniversiteler ve diğer ortaklar daha sonra kendi işleme tesislerinde binlerce ayrı talaşa ufalayacak.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.