Google ve Microsoft, veri merkezlerini daha yeşil hale getirmek için daha fazla enerji satın alıyor

Google ve Microsoft, kurumsal alanda her zaman daha fazla müşteri kazanmak için rekabet eden, dünyanın en büyük bulut odaklı şirketlerinden ikisidir. Ancak iki şirketin hemfikir olduğu bir şey var: sürekli büyüyen veri merkezlerinin dünya üzerindeki çevresel etkisini kökten değiştirme ihtiyacı.

Çevre açısından daha sürdürülebilir bir bulut işine giden yol, yenilenebilir temiz enerji kaynaklarına erişim için yeni anlaşmalarla döşenmiştir. Hem Google hem de Microsoft, yalnızca birkaç yıl içinde tamamen "karbonsuz" olma genel hedefiyle, Avrupa operasyonları için yeni temiz enerji satın almakla oldukça meşgul.

Google kısa bir süre önce, İskoçya'daki bir açık deniz rüzgar çiftliğinden gelen 100 megavatlık (MW) yenilenebilir enerjiyi almak için Fransız merkezli bir kamu hizmeti şirketi olan Engie ile yeni bir enerji satın alma anlaşması (PPA) yaptığını duyurdu. Yeni güç, Mountain View'in Birleşik Krallık operasyonlarını sürdürmeye gidecek ve şirketi en azından Avrupa'da karbonsuz bir kuruluş olmaya yaklaştıracak.

Google, 2030 yılına kadar Birleşik Krallık ofisi ve bulut bölgeleri için özel olarak yenilenebilir enerji kaynakları kullanmayı planlıyor ve en son Engie PPA ile şirket, 2025 yılına kadar yüzde 90 oranında karbonsuz olmayı planlıyor. Google EMEA Başkanı Matt Brittin'e göre, Birleşik Krallık ve Avrupa, iklim değişikliği ve enerji kaynakları konusunda giderek daha fazla endişelenmeye başlıyor.

Brittin, Google'ın da aynı kaygıları paylaştığını ve teknolojinin kendi emisyonlarını azaltarak ve diğerlerinin de kendi emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olarak enerji sorununu çözmede önemli bir rol oynayacağına inandığını söyledi. Daha önce Google, Teksas'taki bir tarih merkezi için 900 MW'lık güneş enerjisi almak üzere SoftBank/SB Energy ile bir anlaşma yapmıştı.

Microsoft, bulut veri merkezlerinin çevresel etkisinin eşit derecede farkındadır ve şirket aynı şekilde Avrupa'daki ve başka yerlerdeki durumu iyileştirmeye kararlıdır. Redmond devi, İrlanda veri merkezlerine 900 MW yenilenebilir enerji sağlamak için yeni bir PPA duyurdu ve Avrupa kapasitesinin toplam (yeşil) sayısını 10 gigawatt'ın (GW) üzerine çıkardı.

Microsoft, İrlanda'daki yeni enerji tedarikçileri hakkında herhangi bir bilgi vermedi, ancak diğer kaynaklara göre, yeni anlaşma Statkraft (Norveç) ve Energia Group'u (İrlanda) kapsıyor. Yenilenebilir enerji, rüzgar ve güneş santrallerinin bir karışımından geliyor ve Microsoft, İrlanda veri merkezlerini 2025 yılına kadar yüzde 100 karbonsuz hale getirmeyi planlıyor. yenilenebilir kaynaklar.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.