Gözünüz aydın başvuru için e devletten!

Emekliler Kanunu (EYT) 3 Mart 2023 tarihinde yürürlüğe girdi ve 32121 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. EYT Kanunu sonrası milyonlarca başvurunun birikmesi beklenirken, sistemlerde sorunlar baş göstermeye başladı. Yetkililer, sistemlerin aksamaması için vatandaşların taleplerini elektronik ortamdan iletmelerini tavsiye etti. 

 EYT'den emekli olan vatandaşların alınan bilgilere uyması, EYT çalışanlarının öncelikle işyerinden ayrıldığına dair belge alması gerekiyor. Ayrılma belgesi alan EYT'liler bu belge ile emeklilik başvurusunda bulunuyor. Emeklilik kararının ardından EYT üyeleri ve emekliler çalışmaya devam edebilecek, çalışan emeklilerin maaşlarında kesinti yapılmayacaktır. Buna dayanarak; emekliler hem işyerlerinden hem de SGK'dan maaş alıyor. 

 ELEKTRONİK BAŞVURU KOLAY 

 Elektronik devlet sisteminde başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, e-devlet sistemine giriş yaparken arama alanına ay, emekli ve gelir kelimelerinden birini yazıp aylık başvuru yap sekmesine tıklayın. . . Bir sonraki ekranda, yeni uygulama sekmesine tıklayın. Dağıtım talebi türü olarak emekli aylığı seçilir. SSK'ya göre her ay başvuruyorlar. 

A, SSK Bağkur ilçesinde B, Bağkur seçildi. Ardından alttaki Uygula'yı tıklayın. TC-ID, ad-soyad ve ikametgah adresi otomatik olarak ekrana gelir. Maaşın ödendiği banka seçilir, açıklayıcı kısma istenilen banka şubesi yazılır. "Her ay maaş alıyor mu?" Soruda evet veya hayır cevabı belirtilmelidir. Bir sonraki butona daha fazla basılarak uygulama butonuna basılır ve bilgi SGK'ya gönderilir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
10 May 2024 12:04 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
1 May 2024 15:10 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
30 Nis 2024 3:51 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri