Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanı olarak atanmasıyla ekonomi politikalarında yeni bir dönem mi başlıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından kabinede büyük bir değişikliğe giderken, Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek'i ataması, "Ekonomide politika değişikliği mi olacak?" sorusunu gündeme getirdi. Aynı dönemde Merkez Bankası'nın başına Hafize Gaye Erkan'ın atanacağı da konuşuluyordu. Erkan, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla resmen göreve atandı. Görevi bugün düzenlenen devir teslim töreniyle Şahap Kavcıoğlu'ndan devralan Erkan'ın ilk mesajları dikkat çekti.

Hafize Gaye Erkan, Amerika'da uzun yıllar boyunca sürdürdüğü kariyeriyle dikkat çeken bir isim olarak Merkez Bankası'nın yeni başkanı oldu. Erkan'ın göreve gelmesiyle birlikte, Merkez Bankası'nın özellikle faiz konusunda nasıl bir politika izleyeceği merak konusu oldu. Erkan, bugün görevi Kavcıoğlu'ndan devralırken ilk açıklamasını da yaptı.

MERKEZ BANKASI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ! ÇİÇEK TAKDIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı doğrultusunda, Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Amerika'da uzun yıllar ekonomi üzerine çalışmış olan Hafize Gaye Erkan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına atandı. TCMB binasında düzenlenen devir teslim töreniyle Erkan, başkanlık görevini Şahap Kavcıoğlu'ndan devralarak resmi olarak göreve başladı.

Tören sırasında Erkan ve Kavcıoğlu birbirlerine çiçek takdim etti.

BAŞKAN ERKAN'DAN İLK AÇIKLAMA! ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Hafize Gaye Erkan, son 2 yılda Merkez Bankası'nda yaptığı hizmetlerden dolayı Kavcıoğlu'na teşekkür ederek, "Zorlu bir süreci ekibinizle yürüttünüz. Güzel emekleriniz için teşekkür ediyoruz. Hem ülkemiz adına hem de Merkez Bankası çalışanları adına bu desteğinizi, emeğinizi ve hizmetlerinizi her zaman minnetle hatırlayacağımı bilmenizi isterim. Cumhurbaşkanımıza da, bana bu görevi layık gördükleri için ülke ve vatanımız adına çok teşekkür ediyorum. Minnettarım, onur duydum" ifadelerini kullandı.

KAVCIOĞLU: BAŞARILAR DİLERİM

Kavcıoğlu ise Erkan'a yeni görevinde başarılar dileyerek, "İnşallah Türkiye ve TCMB için başarılı olursunuz. Başarılarınızın devamını dilerim. Umarım ülkemiz yeni başarılara ulaşırız. Çok teşekkür ederim" dedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.