Iğdır'da Meb hazırlıksızlar devam ediyor duyumlar alıyoruz

Iğdır'da Meb hazırlıksız

Hazırlıklarının, yüz yüze eğitimini 1 Mart’ta 8 ve 12’nci sınıfları için başlamasıyla planına göre yapılan okullardan, ara sınıflarda açılınca kaosun yaşanmayıla başladı.

Çok sayıdaki okul ders programının oluşturamadığı için okula gitmeyi bekleyene öğrencileri, “Programı hazır değildir” denilerek beklemeye alındımış.

Yüz yüze eğitim ile geçiş sürecindeki plansızlık, ders programında karmaşasında yol açtmış. Hazırlıklarını 1 Mart’a göre yapan okul idarelerinin, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklanan yeni tarih boyunca ve kararlarla hazırlıksız yakalanıncaya, bazı okullarda eğitimden fiilden başlayamamış. 1 Mart’ta gerçekleştirmiş olan Kabine Toplantısı’ndan çıkan yüz yüze eğitimden kararıyla, karmaşayada beraberindeki getirdi.

İlkokullarda ile 8 ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitim 1 Mart’ta başlayacaktır” açıklamasını doğrultusunda yapan okul idarelerinin, yüz yüze eğitimine kapsamını genişletilmesi ile kaosun ortasında düşmüş.

DERS PROGRAMLARI HAZIR DEĞİL

Yüz yüze eğitim için 2 Mart’ta okula giden öğrencilerinin önemli bir kısmı, ders programlarının belli olmadığının öğrendik. Yüz yüze eğitimini bugünkü tamamlanacak ilk haftasından halen ders programlarının oluşturamayan okullarında olduğunuda bildirilmiş. Covid-19 salgınından düşük ve orta riskli kategorideki sınıflandırılan kentlerden yüz yüze eğitimde başlaması gerekli olan bazı öğrenciler, “Ders programında hazırlık değildir. Hazır oluncaya biz size haber vereceğiz” denilecek bekletilir. Ders programlarının yetiştirmebilen bazı okullarında hazırlandığını programlarına ise öğrencilerin adeta çileden çıkardılar. Gece yarısı WhatsApp mesajıyla velilere ve öğrencilerle bildirilenlerin ders programlarındaki karışıklıklara dikkatini çekmiş. Bazı okullarında, bir saatlik dersini hemen ardından programla, “Online ders” eklendi. Öğrencilerin, “Okulda eve dönmemiz en az 45 dakikada. Uyarakmı gidelimi?” sorunuyla programında anlamsızlığına tepkiler gösteriyor.

SERVİSLER AYARLANMADIKi!

Yüz yüze eğitimini programlanması sürecindeki karmaşası, bununlada sınırlı kalmadılar. 2 Mart’a hazırlıksız yakalananlar, okullarında açılmasının daha ileri bir tarih boyunca erteleneceğini düşünen bazı okullarında idarelerinin, okul servislerinin dahi ayarlayamadılar. Okullarına servisle giden öğrencileri, programdaki aksaklık sebebiyle toplutaşıma araçlarını kullanmakta mecburiyetinde kaldı.

VELİLERE SORULDU

Bazı okullarda, velilere mesajlar göndererek çocuklarını yüz yüze eğitime katılıp katılmayacağını sordular. Velilere gönderilene mesajlara ankette linkler yerleştirilerek, “Yüz yüze eğitimi sürecinin planlanmasında ankette katılacak katkıda bulunmanız rica olunur” denildiler. Tahir Kavri-Iğdır

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.