IĞDIR OVASI KURAKLIKTA KURTARILMAYA ÇALIŞILIYOR

İki yıla yakın bir zamandır Iğdır Ovası büyük bir kuraklık yaşamış ve bu yüzden çiftçisi, ekicisi, üreticisi ve halkı mağduriyete duçar olmuştur.Ovadaki kuraklığı önlemek-gidermek için DSİ görevi gereği kendisine düşeni yapmak ve yerine getirmek için Iğdır ovasında sondaj kuyuları açmayan çalışmaktadır.

   Edindiğimiz bilgilere göre, vurulması düşünülen 109 kuyudan 55 nin ihalesinin yapıldığı 54 nün ise ihale aşamasına geldiği öğrenilmiştir.

   Vurulacak kuyuların elektrik ve bunun gibi harcama ve masrafları DSI tarafında karşılanacak ve bitiminde Iğdır ve Aralık Sulama Birliklerine teslim edilerek hizmete açılımı sağlanmış olacaktır.

   Yapımıyla, hizmet anlayışla önemli ve değerli böyle bir başarıya katkı sağlanması DSİ nin artı puanı olmuştur.

    Ancak yapılan bu hizmetin amacına ulaşması konusundan sıkıntıların olduğu iddia edilmekte ve ileri sürülmektedir.Bize ulaşan haberlere göre, bir kısım yönetici ve idarecilerin kendi mıntıka ve köy civarlarına fazla kuyu vurulması uğraşı verdikleri,  eğer bir kuyu gerekirken 2, İki kuyu gerekirken 3, Üç kuyu gerekirken 4 kuyu vurulması çaba ve gayreti ve çabası içerisinde oldukları ve ihtiyacı olanların hakkına tecavüz edilmek istendiği ve hizmetin amacından saptırılmak istendiği iddialar arasındadır.Endişe duyan vatandaşlar, köy veya semt arazilerinin durumu ve kanal debisinin gözönüne alınmasını ve ihtiyaca göre kuyu dağılımının valimizin başkanlığı altında kurulacak bir komisyon marifetiyle gerçekleşmesini talep etmektedir.

    Kuyuların tamamı hizmete sokulur ve adilane bir dağılım yapılırsa Ovamızın sulama sıkıntısı halledilmiş ve vatandaşımız üretim ve istihsal artışını sağlayarak rahat bir nefes almış olacaktır.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri