İlk iOS 16 herkese açık beta bugün çıktı

Apple, yaklaşan büyük işletim sistemi güncellemelerini geçen ayki WWDC'de duyurdu. Şirket, iOS 16'nın ilk genel beta sürümünü bugün yayınladı, böylece ilgilenen kullanıcılar kilit ekranı, mesajlar, araba oyunu, e-posta ve diğer alanlarda getirdiği birçok değişikliği test etmeye başlayabilir.

Apple'ın iOS 16'sını test etmek isteyenler, bugünden itibaren ilk genel beta sürümünü yükleyebilirler. Sadece Apple Beta Yazılım Programı web sayfasında kaydolun ve betayı yüklemek istediğiniz Apple cihazını kaydedin. iOS 16, iPhone 8 ve sonraki sürümlerini destekler.

Kullanıcılar, işletim sisteminin bu sürümünün, bu yıl içinde çıkacak olan genel sürümden önemli ölçüde daha kötü olmasını beklemelidir. Ayrıca betayı yüklemeden önce cihazınızı ve tüm önemli verilerinizi yedeklemelisiniz.

iPhone'un bir sonraki işletim sistemi, çok daha fazla bilgi gösterecek ve kullanıcılara onu kişiselleştirme konusunda daha fazla özgürlük verecek olan kilit ekranında önemli değişiklikler getiriyor. Kullanıcılar, diğer menülere kaydırmaya gerek kalmadan sağlık, takvimler ve hava durumu gibi şeyler için widget'ları görebilecekler.

iOS 16'daki mesajlar, düzenleme, geri alma ve silme işlevlerinin yanı sıra fotoğraflardan nesne yapıştırma özelliği de ekleyecektir. iCloud, kullanıcı gruplarının fotoğraf paylaşmasına izin vermeye başlayacak. Apple ayrıca kullanıcıların Face ID veya Touch ID ile web sitelerine, uygulamalara ve diğer hizmetlere giriş yapmalarına izin vererek şifrelerden kurtulmaya çalışacak. CarPlay, Apple Maps, Safari, Apple News ve daha pek çok yenilik geliyor.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.