İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi Hakkında AKP’nin Tutumunu Eleştirdi: ‘Kelime Oyunu Yapıyorlar’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Murat Kurum ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin Kanal İstanbul projesi hakkındaki çelişkili açıklamalarına sert bir yanıt verdi. İmamoğlu, AKP'nin bu konudaki tutumunu "kelime oyunu" olarak nitelendirdi ve "Niye çıkıp diyemiyorsunuz ki mertçe ‘Kanal İstanbul’u biz istiyoruz. Kanal İstanbul, İstanbul’u, Türkiye’yi şahlandıracak’. İki sene önceki cümlelerinizi niye kurmuyorsunuz? Milleti aldatmak için kurmuyorlar” dedi.

İmamoğlu, Şişli'deki bir otelde düzenlenen “Olimpik Kent İstanbul” tematik sunumu programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un, Kanal İstanbul projesine karşı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı duracağını söylemesine ve AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin projenin partisinin değil, bakanlığın olduğu söylemlerine ilişkin İmamoğlu, şunları söyledi:

“Zaten Sayın Kurum’a baştan herhalde kendisine bir cümle verilmişti. O cümleyi kurdu ve başına dert aldı. Yani ‘İstanbul’un gündeminde olmayan, benim de gündemimde olmaz’. Muğlak, garip, anlamlı olmayan bir cümle. Baştan belki bunu kurmasaydı bugün bu zor duruma düşmezdi. Çünkü kendi il başkanı kendisini yalanlıyor. Zaten bakanı ve diğer yetkilileri tam gaz işe devam ediyorlar. Yani tabiri caizse adayın ne dediğini ne demediğini umursayan bir durum orada yok. İstanbullu bunu görüyor; bunun bir aldatmaca olduğunu, bunun kötü bir oyun olduğunu, kendisine verilen rolü oynamaya çalıştığını görüyor ve bu aldatan bir durum. Yani bu kadar net. Toplumu aldatıyor. Bu işi düşünsenize o işte belediyeyi söylemiştir, belediyenin projesi değildir. Efendime söyleyeyim, bu bakanlığın projesidir. Yani kelime oyunu yapıyorlar ya. Niye çıkıp diyemiyorsunuz ki mertçe ‘Kanal İstanbul’u biz istiyoruz. Kanal İstanbul, İstanbul’u, Türkiye’yi şahlandıracak’."

İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin İstanbul'un sonunu getireceğini ve toplumun bu projeye karşı olduğunu belirtti. İmamoğlu, "Sayın Kurum’a bir rol vermişler. O da oynuyor işte. Zaman geçiriyor ama öbür taraftan ihaleler yürüyor. Öbür taraftan işine bakıyorlar. 1 Nisan’dan sonra ülkenin Kanal İstanbul ve buna benzer tehditlerden kurtulması için ve emeklinin, işçinin derdini dert edinmesi için, faizleri, enflasyonu dert edinmesi için bu seçimden çok büyük bir farkla mağlup olması lazım bu iktidarın ki kendine gelsin. Yoksa Allah korusun bu şehri, ülkenin insanlarını, emeklilerini, işçisini, 3600 ek göstergeyi bekleyenleri, atama bekleyen öğretmenleri Allah korusun. O bakımdan İstanbul başta olmak üzere çok büyük bir farkla bu hükümetin ders alması gerekiyor. İnşallah öyle de olacak.” dedi.

İmamoğlu, ekonomi eleştirisi üzerinden kendisine yüklenen Kurum’a şöyle yanıt verdi:

“Bizim ortaya koyduğumuz tematik sunumlar, koyduğumuz vaatler, yaptıklarımız, yüzde 90’ı bunlar. Yaptığımız işleri anlatıyoruz, yapacağımız projeleri anlatıyoruz ama yani biz eğer yoksullukla mücadeleyi, görünen görünmeyen paylarıyla bütçede yüzde 20’lere kadar tırmandırdıysak bunun sebebi hükümetin ekonomiyi perişan etmesi, insanları yoksullaştırması. Yani dar gelirli diyemiyoruz artık. Gelirsiz bir topluma döndü. Düşünsenize, Kent Lokantası bu şehir için ödüle dönüştü. Ben bununla gurur duymuyorum. Bir şehirde 100 tane Kent Lokantası açsak duygusu beni mutlu etmiyor ki, ben mutsuz oluyorum. Benim insanımın yoksulluğu beni mutsuz eder ama onları, insanları yoksullaştırarak oylarına mahkûm etme anlayışı, politikası onları mutlu eder. Sayın Murat Kurum herhalde toplumun yoksulluğunun farkında değil. Toplumun yoksulluğuyla ilgili konuşamaz. Çünkü hükümet diyor ki, ‘Sus bakalım, ne diyorsun sen? Emeklilerle ilgili sakın bir şey konuşma. Kent Lokantası’nı kötüle."

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

İlgili Haberler
Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.