Instagram Gönderilerinize Nasıl Bağlantı Eklenir: 7 Yol

Instagram'da eksik olan birkaç özellikten biri, bir Instagram gönderisine bağlantı ekleme veya başlıklarda bağlantı paylaşma yeteneğidir. Ancak, Instagram gönderilerine bağlantı ekleyebilmeniz için bu sorunu atlamanın yolları vardır.

Instagram gönderinize doğrudan bir köprü URL'si koyamasanız da, esas olarak üçüncü taraf web sitelerini kullanarak bunu aşmanın yaratıcı yolları vardır. Size Instagram gönderilerine bağlantı eklemenin farklı yollarını göstereceğiz.

1. Instagram Biyografinize Bir Bağlantı Ekleyin

Instagram'ınıza bir bağlantı eklemenin en basit (ve en temel) yolu, onu profilinizde görüntülemektir. Bunu yapmak için Instagram profilinize gidin ve Profili Düzenle'ye dokunun . İstediğiniz bağlantıyı Web Sitesi alanına ekleyin , ardından değişiklikleri kaydetmek için onay işaretine dokunun.

Buraya yerleştirilen herhangi bir bağlantı hiper bağlantılı olacaktır. Bu, insanların bağlantıya dokunup doğrudan web sitesine gidebileceği anlamına gelir. Bir Instagram gönderisi yaptığınızda, ilgili bağlantı için insanlara profilinizi ziyaret etmelerini söylemek için gönderinin başlığını kullanabilirsiniz.

Yalnızca bir bağlantı paylaşmak istiyorsanız bu harika. Sorun, bu bağlantıyı sık sık değiştirirseniz ortaya çıkar, çünkü daha eski Instagram gönderilerinizi görüntüleyen kişiler bağlantıyı bulamaz. Bu nedenle, aşağıda ayrıntıları verilen Instagram gönderinize bir bağlantı eklemek için alternatif yöntemler tercih edilir.

2. Gönderi Altyazısında URL Kısaltıcı Kullanın

Bazı bağlantılar uzun ve hatırlanması zor olabilir; bu, URL kısaltıcıların mücadele etmesine yardımcı olan bir sorundur. Daha akılda kalıcı bir bağlantı oluşturmak için Bitly gibi bir URL kısaltıcı hizmeti kullanabilirsiniz.

Ardından, takipçilerinizin akılda kalan bağlantıyı tarayıcılarında doldurmak için çaba göstereceğini umarak bu kısa bağlantıyı Instagram gönderinizin başlıklarına koyabilirsiniz (çünkü altyazılardaki bağlantılar köprülü değildir).

Bitly'yi kullanmaya karar verirseniz, kaydolmadan ana sayfadaki bir bağlantıyı kısaltabilirsiniz. https :// bit gibi bir bağlantı oluşturacaktır . ly / 3wUJ1mc , yedi son karakter rastgele olacak şekilde.

Bu yedi karakterin ne olduğunu düzenlemek için ücretsiz bir hesaba kaydolabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra Oluştur 'u tıklayın , uzun URL'nizi yapıştırın, ardından hatırlamayı daha kolay bir dize yapmak için Arka yarıyı özelleştir alanını kullanın. Diğer insanlar ortak kelimeler kullanacağından yaratıcı olmanız gerekebilir.

3. Bir Bağlantı Açılış Sayfası Oluşturun

Her seferinde farklı bir sayfaya bağlantı vermek yerine, bir bağlantı açılış sayfası hizmeti kullanabilirsiniz. Bunlar, bir dizi bağlantı ve küçük resim içeren kişiselleştirilmiş sayfalardır. Bu tür hizmetlere örnek olarak Campsite ve Linktree verilebilir . Bu hizmetlere kaydolduğunuzda, Instagram profilinize ekleyebileceğiniz kişiselleştirilmiş bir bağlantı alırsınız.

Bu sayfalarda istediğiniz her şeyi listeleyebilirsiniz. Instagram sayfanıza benzer bir markaya sahip olabilmesi için profil resmini, biyografiyi, temayı ve daha fazlasını özelleştirebilirsiniz. Bağlantılara küçük resimler eklemeniz önerilir, çünkü bu, Instagram takipçilerinizin görüntüledikleri gönderideki ilgili bağlantının hangisi olduğunu bilmelerine yardımcı olabilir.

Bu hizmetlerin ücretli planları vardır, ancak ücretsiz teklifin ihtiyaçlarınız için yeterli olduğunu görebilirsiniz. Instagram'ınızın daha profesyonel görünmesini sağlamanın iyi bir yolu .

4. Gönderileri Bağlamak için Instagram Hesabınızı Yansıtın

Bağlantı açılış sayfasının başka bir yolu, onları tam olarak Instagram sayfanız gibi şekillendirmenize izin veren bir hizmet kullanmaktır. Bu şekilde, takipçileriniz asıl Instagram sayfanızdan ayrılacak ve daha sonra tıpkı onun gibi görünen başka bir sayfaya gidecektir - tek fark, gönderilerdeki bağlantıları tıklayabilmenin temel farkıdır.

Bunu yapabilen bir hizmet örneği Metricool'dur . Tonlarca özelliğe sahip sağlam bir sosyal medya platformudur; bunlardan biri, bağlantıları bireysel Instagram gönderilerinizle ilişkilendirme yeteneğidir. Ancak bu özellikten yararlanmak için ücretli bir hesaba geçmeniz gerekecek.

Metricool'a giriş yaptıktan ve Instagram hesabınızı bağladıktan sonra , menüdeki Planlama düğmesine tıklayın ve Instagram Bağlantısı'na tıklayın . Burada, özelliğin nasıl çalıştığını tam olarak test edebilirsiniz.

Instagram resimlerinizin bir beslemesini göreceksiniz. Bu resme bir bağlantı eklemek için kırmızı köprü düğmesini tıklayın. Sayfanın üst kısmında, Instagram biyografinize eklemek isteyeceğiniz Metricool URL'sini bulacak ve insanları fotoğraf paylaşım uygulamasında buna yönlendireceksiniz.

Metricool varsayılan olarak en son dokuz resminizi görüntüler, ancak özet akışınızdan ek fotoğraflar seçebilir veya resimdeki çöp kutusuna tıklayarak orada görüntülemek istemediğiniz fotoğrafları kaldırabilirsiniz . Nihai ürün, istediğiniz yere bağlantı veren bir resim ızgarası ile Instagram beslemenizle pratik olarak aynı görünen duyarlı bir sitedir.

5. Instagram Hikayelerinde Bağlantı Paylaşın

Bir Instagram gönderisine bağlantı ekleyemeseniz de, bağlantıları paylaşmak için Instagram Stories'i kullanabilirsiniz. İçeriğinizi öne çıkarmak için Instagram Stories'i kullanmanın birçok yolu vardır ve bunlara bağlantı eklemek de dahildir.

Instagram Hikayenize bir bağlantı eklemek için:

  1. Bir Instagram Hikayesi oluşturun.
  2. Üstteki çıkartma simgesine dokunun .
  3. Bağlantı etiketini seçin .
  4. URL'yi girin .
  5. Bitti'ye dokunun .
  6. Çıkartmayı Instagram Hikayenizde yeniden konumlandırın. Tasarımı değiştirmek için buna dokunun.

6. Sponsorlu Instagram Gönderisi için Ödeme Yapın

Bu herkes için olmayacak, ancak bir Instagram işletme profiliniz varsa, ana beslemede veya Hikayeler içinde sponsorlu bir gönderi için ödeme yapabilirsiniz. Bu, sizi takip etmeyen ancak belirttiğiniz hedef aralığın içinde kalan kişilere bile görünecektir.

Daha da önemlisi, gönderi içinde gerçek bir köprüyü paylaşabilirsiniz; kısa URL'ler veya kopyalayıp yapıştırma gerekmez. Bunların örneklerini kendi özet akışınızda görmüş olacaksınız. Sponsorlu olarak işaretlenirler ve gönderinin alt kısmında bağlantılı bir harekete geçirici mesaj ("Daha fazla bilgi" gibi) bulunur.

Bununla ilgili daha fazla bilgiyi Instagram'da Reklamcılık sayfasında bulabilirsiniz .

7. Kendi Resim Galerisi Web Sitenizi Oluşturun

Tam kontrol için, barındırdığınız, Instagram'dan tamamen ayrı bir site oluşturabilirsiniz. Bunun için herhangi bir para harcamak istemiyorsanız, WordPress veya Tumblr gibi ücretsiz bir site oluşturmanıza izin veren blog platformlarını da tercih edebilirsiniz. Hangi platformu veya sunucuyu seçerseniz seçin, Instagram akışınıza çok benzemesi için bir ızgara teması kullanmak isteyeceksiniz.

WordPress kullanacaksanız . com , Cubic gibi bir tema düşünebilirsiniz . Bir WordPress sitesine ev sahipliği yapacaksanız, Gridsby şablonunu düşünün . Alternatif olarak, zaten kendi kendine barındırılan bir WordPress web siteniz varsa, ek bir sayfa oluşturabilir ve bir WordPress galerisi ekleyebilirsiniz.

Tumblr'ı seçerseniz, Berlin ve Fasofi temaları iyi sonuç verir.

Instagram Etkileşim Seviyelerinizi Artırın

Umarım bir gün Instagram, herkesin gönderilerinde bağlantı paylaşmasını kolaylaştırır. O zamana kadar, Instagram gönderilerine bağlantı eklemenin en iyi yöntemleri bunlar.

Tüm bu araçlar Instagram'dan biraz daha fazla yararlanmanıza yardımcı olurken, ilk etapta bağlantıyı ziyaret edecek kadar takipçiniz olması için Instagram'daki etkileşiminizi nasıl artıracağınızı da düşünmelisiniz.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.