Instagram Tüm Şikayetleri Dinledi ve Uygulamadaki Değişiklikleri Geri Aldı

Instagram, bu hafta etkileyiciler, ünlüler ve genel halk tarafından eleştirildikten sonra ürünündeki bazı değişiklikleri geri alıyor.

Meta'dan bir sözcü, BuzzFeed News'e Instagram'ın uygulamayı tam ekran videolara ve fotoğraflara açan bir testi duraklattığını ve aynı zamanda kullanıcının özet akışlarındaki önerilerin sayısını geçici olarak azalttığını söyledi.

Sözcü, "Uygulamada yapılan değişikliklerin bir düzenleme olabileceğini biliyoruz ve dünya değiştikçe Instagram'ın da gelişmesi gerektiğine inanıyoruz, ancak bunu doğru yaptığımızdan emin olmak için zaman ayırmak istiyoruz" dedi.

Kullanıcılar geçen haftayı bu değişikliklerin uygulamayı TikTok'a çok benzediğinden şikayet ederek geçirdiler.

Mosseri, Casey Newton'un Platformer haber bültenine verdiği röportajda, "Risk aldığımız için memnunum - arada bir başarısız olmuyorsak, yeterince büyük veya yeterince cesur düşünmüyoruz" dedi. Perşembe “Ama kesinlikle büyük bir geri adım atmamız ve yeniden bir araya gelmemiz gerekiyor çok şey öğrendik, sonra bir tür yeni fikir veya yineleme ile geri dönüyoruz. Bu yüzden bunun üzerinde çalışacağız."

Bu, Mosseri'nin Salı günü yayınladığı ve Instagram'ın sürekli gelişiminin bir parçası olarak değişiklikleri savunduğu ve "henüz iyi olmadığını" kabul ettiği bir videodan ayrılıyor.

Meta'nın (Facebook ve Instagram'ın ana şirketi) CEO'su Mark Zuckerberg, Çarşamba günü üç ayda bir yapılan kazanç görüşmesi sırasında, akışlarda önerilen gönderilerin ve hesapların şu anda Facebook'ta gezinirken gördüğünüzün yaklaşık %15'ini ve Instagram'da daha da yüksek bir yüzdeyi oluşturduğunu söyledi. ve bu rakamın 2023'ün sonuna kadar yaklaşık %30'a çıkabileceğini tahmin ediyor.

Ancak Perşembe günü yayınlanan röportajda Mosseri, Newton'a, kullanıcıların akışlarında daha önce takip etmedikleri bir hesap keşfettiklerinde "memnun olmaları" gerektiğini söyledi - ve bu şu anda olmuyor.

"Sanırım tavsiye niteliğindeki yem yüzdesi açısından bir adım geriye gitmemiz, sıralamada ve tavsiyelerde daha iyi olmamız gerektiğini düşünüyorum ve sonra - bunu yaparsak ve ne zaman yaparsak - tekrar büyümeye başlayabiliriz" dedi.

Ne yazık ki Mosseri, Minyonlar döneminde olduğu iddialarına yanıt vermedi.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri
15 Nis 2024 2:18 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri