Intel, 2024'te 5.8Gbps'ye kadar hızlara sahip Wi-Fi 7 PC'lere sahip olmayı bekliyor

Intel, Wi-Fi 7 PC'leri piyasaya sürme zaman çizelgesini açıkladı ve daha fazla kablosuz cihaz için daha kararlı ve önemli ölçüde daha hızlı bağlantılar vaat ediyor. Nihai özellikleri henüz hazır olmasa da, birkaç şirket daha şimdiden Wi-Fi 7 ile uğraşıyor.

Bu hafta Intel, 2024 veya 2025 yılına kadar Wi-Fi 7 özellikli masaüstü ve dizüstü bilgisayarların hazır olması gerektiğini açıkladı. 802.11be olarak da adlandırılan en yeni kablosuz bağlantı standardı, Wi-Fi 6 ve 6E'den iki kat daha hızlı bağlantılar sunabilir. Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE), Wi-Fi 7'nin özelliklerini 2024'te tamamlamayı umuyor, ancak bazı üreticiler şu anda taslak özellikler üzerinde çalışıyor.

Bir basın brifinginde, Intel kablosuz çözümleri Başkan Yardımcısı Eric McLaughlin şirketin planlarını doğruladı.

"[Wi-Fi 7] 2024 yılına kadar dizüstü bilgisayarlar gibi PC ürünlerine kurulacak … 2025'te büyük pazarlarda görünmesini bekliyoruz" dedi.

Wi-Fi 7 için hızlar 5.8Gbps'ye kadar çıkabilir. 2.4GHz ve 5GHz frekans bantlarını ve daha yeni 6GHz'i aynı anda kullanarak cihazları daha az parazitle taşıyabilen daha hızlı bağlantılar sağlar. 20, 40, 80 ve 160MHz kanal bant genişliğine ek olarak Wi-Fi 7, 320MHz kullanabilir. Uyumlu cihazlar, trafiği daha iyi yönetmek için bantlar arasında akıllı geçişe izin vermelidir.

"320 MHz kanallarla, Wi-Fi için odada birinin olup olmadığını, orada kaç kişinin olduğunu ve hareket halinde mi yoksa sabit mi olduklarını anlamak gibi şeyleri yapabileceğiniz yeni kullanım alanları görmemiz muhtemel. dedi McLaughlin. "Doğru teknoloji ile birinin nefes alıp almadığını bile belirleyebilirsiniz."

Mevcut modern Wi-Fi 6 standardı ancak iki yaşında. Başlangıçta Wi-Fi 5 üzerinden daha iyi erişilebilirlik için 2,4 GHz ve 5 GHz bantlarını kullandı, ancak Wi-Fi 6E daha sonra trafik sıkışıklığına yardımcı olmak için 6 GHz uyumluluğu ekledi. Ne yazık ki, pandemik tedarik zinciri şokları gerekli donanımı oluşturmayı zorlaştırdığından, Wi-Fi 6E'nin tanıtımı zamansızdı.

Bazı üreticiler bunu Wi-Fi 7 lehine atlayabilir, ancak geçen yılki raporlar, iPhone 14'ün bu sonbaharda piyasaya çıktığında Wi-Fi 6E'yi destekleyeceğini ve bunun pazarın geri kalanı için iğneyi hareket ettirebileceğini gösteriyor. Daha önceki söylentiler, iPhone 13'ün standarda sahip olacağını öne sürdü, ancak bu sonuç vermedi. Apple'ın yaklaşan karma gerçeklik kulaklığı da Wi-Fi 6E kullanabilir.

Qualcomm, şirketin kablolu hızları geçebileceğini söylediği 2019'dan beri Wi-Fi 7 hakkında konuşuyor. Mart ayındaki bu yılki MWC'de Qualcomm, çoğu kablosuz cihaza dahil etmeyi amaçlayan Wi-Fi 7 özellikli FastConnect 7800 yongasını tanıttı.

Çinli ağ şirketi H3C, geçen ay Magic BE18000 Wi-Fi 7 yönlendiricisini duyurdu. Standarttaki ilk mevcut modem olabilir. Frekans bandına bağlı olarak, maksimum PHY hızı 1148Mbps ile etkileyici bir 11530Mbps arasında değişmektedir.

Bu haberi beğendiniz mi? Bültenimize katılarak haberdar olun!

Yorumlar

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Yazar Hakkında

Anlikhaber'i kurup kullanıcılara para kazandırmayı hedefledik ve sonunda yaptık sizin yapmanız gereken haberlerinizi ekleyip para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Son Haberler
15 Nis 2024 15:08 Medya Haber Gurubu Iğdır temsilcisi Tahir Kavri